Pasibaigus paliauboms Alepe vėl kilo susirėmimų

  • Teksto dydis:

Sirijos nuniokotame susiskaldžiusiame Alepo mieste, vos pasibaigus Damasko sąjungininkės Rusijos paskelbtoms „humanitarinėms“ paliauboms ir JT nespėjus evakuoti sužeistų civilių iš sukilėlių valdomų rajonų, tarp režimo ir sukilėlių vėl kilo smarkūs susirėmimai.

Maskva pratęsė vienašalę „humanitarinę pauzę“ iki trijų dienų – šeštadienio 16 val. Grinvičo (19 val. Lietuvos) laiku, tačiau pareiškė toliau jos nebepratęsianti, nes kai kuriuose rajonuose palei fronto liniją, dalijančią miestą, vėl įsiplieskė kovos, pranešė nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Apšaudžius sukilėlių kontroliuojamus Salahedino ir Mašhado rajonus, buvo sužeisti trys žmonės, nurodė SOHR. Ji pridūrė, kad pirmieji oro smūgiai pasibaigus paliauboms buvo paleisti virš opozicijos valdomo Šeich Sajido rajono. Taip pat ten kilo įnirtinga kova.

Naujienų agentūros AFP korespondentas taip pat pranešė apie kovų ir artilerijos šūvių garsus sukilėlių kontroliuojamuose rajonuose.

Nei gyventojai, nei sukilėliai nepaisė Sirijos kariuomenės ir Maskvos raginimų nutraukus ugnį palikti opozicijos kontroliuojamas teritorijas. Šios trumpos paliaubos buvo paskelbtos po kelias savaites trukusio bombardavimo ir tris mėnesius režimo laikytos apgulties.

Ugnis buvo nutraukta ketvirtadienį Maskvai paskelbus apie laikiną Sirijos kariuomenės vykdomos kampanijos atsikovoti suskaldytą miestą sustabdymą.

Kariuomenė atidarė aštuonis koridorius evakuacijai, tačiau karo nuniokotą miestą paliko vos keletas žmonių vieninteliu koridoriumi, o kitais liko nepasinaudota.

„Kelių populiarių pilietinių komitetų nariai atvyko į rytinius rajonus iš režimo kontroliuojamų regionų ir bandė evakuoti sužeistuosius, tačiau jiems nepavyko“, – anksčiau šeštadienį sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas).

Sirijos valstybinė žiniasklaida ir Rusijos valdžia kaltina sukilėlius, kad šie neleidžia civiliams palikti miesto ir naudojasi jais kaip „gyvaisiais skydais“.

Nuo 2012 metų, kai Alepe prasidėjo kovos tarp rytinius jo rajonus užėmusių sukilėlių ir Damasko režimo, sužeista daugiau kaip 2 tūkst. civilių, žuvo apie 500 žmonių.


Šiame straipsnyje: Alepo miestasAlepasSirija

NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
ką ęia šitie lietuviški durneliai žino apie tą alepą,teroristų feikų prisiklauso ir skalija
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių