Paryžiuje per gaisrą daugiabutyje žuvo aštuoni žmonės, suimtas įtariamasis

  • Teksto dydis:

Prancūzijos pareigūnai trečiadienį suėmė vyriškį, siejamą su gaisru viename Paryžiaus daugiabutyje, kuris nusinešė aštuonias žmonių, tarp jų ir dviejų vaikų, gyvybes.

Tyrimą atliekantys pareigūnai mano, kad tai galėjo būti tyčinis padegimas.

Gaisrą Monmartro kalno papėdėje esančiame XVIII rajone gesino daugiau nei 100 ugniagesių.

Paaiškėjus, kad ugnis įsiplieskė dviejose pastato vietose vienu metu, dėl šio daugiausiai gyvybių Paryžiuje per pastarąjį dešimtmetį nusinešusio gaisro buvo pradėtas kriminalinis tyrimas.

Policijos pareigūnai suėmė trisdešimtmetį vyriškį, „kuris galėjo būti (gaisro) vietoje“, sakė šaltinis Paryžiaus prokuratūroje, tačiau pabrėžė, kad tyrimas dar tik prasideda.

Vyras buvo suimtas remiantis liudininkų parodymais ir stebėjimo kamerų įrašais, nurodė šaltinis.

Viena toje pačioje gatvėje gyvenanti kepėja sakė mačiusi „ant žemės gulinčius negyvus kūnus“ žmonių, kurie gelbėdamiesi nuo liepsnų šoko pro degančio pastato langus.

„Maždaug 4 valandą ryto mane pažadino žmonės, kurie šaukėsi pagalbos. Jie neturėjo kito pasirinkimo – likti ten kur buvo ir mirti, arba šokti pro langą“ – sakė ji.

„Į pagalbą susirinko viso rajono gyventojai“, – pridūrė moteris.

Vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as (Bernaras Kazenevas) interviu radijui „Europe 1“ sakė, kad pareigūnai atkreipė dėmesį į „tyčinio nusikaltimo galimybę“.

„Kol kas dar niekas neįrodyta, todėl turime būti atsargūs, tačiau šiuo metu nagrinėjama ši versija, kuri labai atidžiai tikrinama“, – sakė jis.

Pirmą kartą 2 val. 20 min. vietos (3 val. 20 min. Lietuvos) laiku pranešimą apie gaisrą gavę ugniagesiai jį užgesino, tačiau po dviejų valandų jie buvo iškviesti dar kartą ir šįkart liepsnos buvo daug didesnės.

Liepsnos išplito į laiptinę

Pirmajame penkiaaukščio namo aukšte prasidėjęs gaisras išplito į laiptinę.

Pasak policijos, iš aštuonių žuvusiųjų du bandė gelbėtis šokdami pro degančio namo langus. Tarp žuvusiųjų yra du vaikai, sakė tyrėjams artimas šaltinis.

Paryžiaus merė Anne Hidalgo (An Hidalgo) informavo, kad gaisras kilo privačiame name, o ne daugiabutyje, kuriame gyvena mažas pajamas turinčios šeimos.

Pastatas neseniai buvo renovuotas ir jame buvo įrengtas kodinis durų užraktas.

Pasak merės, per gaisrą nukentėjo 15 gretimų namų.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) paskelbė pareiškimą, kuriame sakoma, jog „daroma viskas, kad būtų išaiškintos šios tragedijos priežastys“.

Šis gaisras buvo didžiausias Paryžiuje nuo 2005 metų, kai per virtinę gaisrų sostinėje žuvo daugiau nei 50 žmonių, iš jų 24 gyveno bendrabutyje, kuriame buvo prisiglaudusios daugiausia afrikiečių šeimos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

netikslu

netikslu portretas
meras ne Paryziaus, bet 18- ojo rajono
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių