Pakistane teismo rūmuose susisprogdinus mirtininkui žuvo 8 žmonės

  • Teksto dydis:

Pakistano šiaurės vakaruose pirmadienį mirtininkui teismo rūmuose detonavus bombą, žuvo mažiausiai aštuoni žmonės, o dar 21 buvo sužeistas, pranešė policija.

Sprogimas Šabkadaro mieste driokstelėjo per rytinį eismo piką, tuo metu, kai teisininkai ir bylų dalyviai rinkosi teisme.

Čarsados rajono, kuriame yra Šabkadaras, policijos vadovas Sohailas Khalidas (Sohailas Chalidas) patvirtino, kad išpuolį įvykdė mirtininkas, ir nurodė, kad du žuvusieji buvo policininkai.

„Tiriame šio sprogimo aplinkybes. Preliminariuose pranešimuose sakoma, kad mirtininkas sprogdintojas įžengė į tą kompleksą, o kai budintis policininkas mėgino jį sustabdyti, vyras susisprogdino“, – aiškino S.Khalidas.

Kol kas jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės dėl šios atakos.

Šabkadaras yra netoli Mohmando genčių rajono – vieno iš septynių pusiau autonominių regionų prie sienos su Afganistanu, kur anksčiau veikė ekstremistų tinklo „al Qaeda“ ir Talibano kovotojų bazės.

Islamabadas 2014 metais pradėjo didelę karinę operaciją genčių regionuose, per kurią, kaip pranešama, buvo nukauti tūkstančiai kovotojų, o kiti buvo išstumti į Afganistaną, todėl saugumo padėtis Pakistane pagerėjo.

Tačiau sukilėliai, susiję su Pakistano grupuote „Tehreek-e-Taliban Pakistan“, retkarčiais rengia atakas iš savo bazių Afganistane.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių