Pakistane dvi seserys nušautos dėl „garbės“

  • Teksto dydis:

Pakistano centrinėje Pandžabo provincijoje vienas vyras nušovė savo dvi seseris jų vestuvių išvakarėse, šeštadienį pranešė policija, informuodama apie naujausią vadinamųjų „garbės nužudymų“ atvejį šalyje.

22 metų Kosar Bibi ir jos 28 metų seserį Gulzar penktadienį nušovė 35 metų brolis Nasiras Hussainas (Nasiras Husainas), kai jos ruošėsi ištekėti už vyrų, kuriuos pačios pasirinko, naujienų agentūrai AFP sakė aukšto rango policijos pareigūnas Meharas Riazas.

N.Hussainas nepritarė šioms santuokoms iš meilės ir reikalavo, kad seserys ištekėtų už vyrų, priklausančių jų didelei giminei, pridūrė pareigūnas.

„Brolis nušovė abi seseris vakar ir pabėgo iš įvykio vietos“, – nurodė AFP šaltinis, pridūręs, kad įtariamasis tebeieškomas.

„Tai įprastas garbės nužudymo atvejis“, – sakė jis.

Šeimos tėvas Atta Mohammadas (Ata Mohamadas) sakė žurnalistams, kad N.Hussainas „viską sunaikino“.

„Jis sugriovė mano šeimą; jis sunaikino mus, jis viską sunaikino“, – skundėsi A.Mohammadas.

Šis incidentas įvyko praėjus kelioms dienoms po to, kai socialinių tinklų žvaigždutė Qandeel Baloch (Kandil Baloč) buvo pasmaugta savo brolio. Pastarasis sakė „nė kiek nesigailintis“, kad ją nužudė, o daugelis pasipiktinusiųjų ragino imtis veiksmų prieš tokio pobūdžio nusikaltimus.

Šioje konservatyvioje musulmoniškoje šalyje šimtus moterų kasmet nužudo jų pačių artimieji, esą gindami šeimos garbę.

Pakistano teisės ministras šį mėnesį paskelbė, kad parlamentas artimiausiu laiku balsuos dėl įstatymų, turinčių pažaboti garbės nužudymus, taip pat sugriežtins bausmes už išžaginimus. Tokių priemonių ketinama imtis didėjant spaudimui suvaldyti nusikaltimus, kasmet pareikalaujančius apie tūkstančio žmonių gyvybių.

Garbės nužudymų vykdytojai, dažniausiai giminaites nužudę vyrai, dažnai būna paleidžiami, jeigu jiems atleidžia kiti šeimos nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių