P. Porošenka: Rusija verčia Krymą koncentracijos stovykla

  • Teksto dydis:

Represinė Rusijos valdžios politika aneksuotame Kryme paverčia pusiasalį koncentracijos stovykla, penktadienį pareiškė Ukrainos prezidentas Petro Porošenka.

„Negalime pamiršti Krymo. Šį laikinai Rusijos okupuotą Ukrainai priklausantį pusiasalį rusai verčia koncentracijos stovykla, galinga karine zona, o pajėgų Juodojoje jūroje balansą sveria į savo pusę“, – P.Porošenka sakė per Kijeve vykstantį Jaltos kasmetinį susitikimą (Yalta Annual Meeting, YES).

„Tie, kas tiki žmogiškosiomis vertybėmis ir žmogaus teisėmis, mano, kad Krymas tampa koncentracijos stovykla. Čia galioja sovietiniai bausmių standartai ir baudžiamoji medicina“, – pridūrė Ukrainos lyderis.

Norėdamas pagrįsti savo žodžius, Ukrainos prezidentas kaip pavyzdį pateikė apie Krymo totorių parlamento (Medžliso) pirmininko pavaduotoją Ilmį Umerovą, kuris tris savaites buvo laikomas psichiatrijos klinikoje pagrindiniame Krymo mieste Simferopolyje.

Anot P.Porošenkos, Maskva Kryme vykdo represinę politiką, tačiau Ukraina sieks, kad „teisės pažeidėja“ būtų nubausta.

„Mums sako, kad tarptautinės teisės atžvilgiu Krymo klausimas yra išspręstas. Tačiau jis net nebuvo pradėtas svarstyti. Krymas teisiškai priklauso Ukrainai“, – pabrėžė prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Krymo

Krymo portretas
Totoriai ten atsibelde tik 15 amžiuje.

jo

jo portretas
Geras žmogelis yra paprastas eilinis rusas. Bet valdžia nuo senų laikų pas jį- parazituojantis piktybiškas navikas, plintantis į ne savo teritorijas, lyg savų būtų maža.

užkandus

užkandus portretas
lašinių pajuto potraukį Juodojoje jūroje išsimaudyt .......
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių