P. Porošenka: Prancūzijoje siautėję rusų sirgaliai – treniruoti žudikai

  • Teksto dydis:

Rusijos futbolo sirgaliai, prisidėję prie smurto proveržio Marselyje, buvo „treniruoti kovotojai, kurie žudo“, antradienį lankydamasis Prancūzijoje pareiškė Ukrainos prezidentas Petro Porošenka.

„Negaliu atmesti, kad jie buvo paruošti. Jie buvo treniruoti kovotojai, kurie žudo“, – P.Porošenka sakė Prancūzijos televizijai prieš susitikimą su savo prancūzų kolega Francois Hollande'u (Fransua Holandu).

Po smurto protrūkio, kuris kilo Marselyje prieš birželio 11 dienos Europos futbolo čempionato rungtynes tarp rusų ir britų futbolo aistruolių, du britai iki šiol yra ligoninėje, komos būsenos.

Jie buvo tarp 35 futbolo sirgalių, daugiausiai britų, kurie buvo sužaloti per tris dienas neramumų.

Trims rusų sirgaliams už dalyvavimą juose buvo skirta iki dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, tuo tarpu šeši anglų komandos gerbėjai už grotų turės praleisti iki pusės metų.

Pasak Prancūzijos prokurorų, Marselyje rusų sirgaliai gerai suderintai „medžiojo“ anglų komandos aistruolius.

Dėl šių įvykių iš Prancūzijos buvo deportuota 20 rusų, tarp jų ir ultradešiniųjų sirgalių lyderis Aleksandras Špryginas, kuris antradienį turėtų būti antrą kartą išsiųstas į šalies, į kurią vėl sugrįžo stebėti savo komandos pasirodymo varžybose, nurodė policija.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šį smurtą pavadino „gėda“, tačiau sakė negalintis suprasti, kaip „200 mūsų sirgalių galėjo sumušti kelis tūkstančius anglų“.

P.Porošenka sakė, kad vėliau antradienį planuoja vykti į Marselį stebėti Ukrainos ir Lenkijos komandų varžybų, kai ankstesnėse jo komanda pralaimėjo Vokietijos ir Šiaurės Airijos rinktinėms.

Prezidentas išreiškė viltį, kad taip „suteiks truputį vilties“ savo komandai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių