Nuskendus Rusijos žvejybos traleriui žuvo bent 54 žmonės

  • Teksto dydis:

Mažiausiai 54 jūrininkai žuvo, o dar 15 iki šiol nerasti, kai vienas Rusijos žvejybos traleris, kurio įgulą sudarė 132 žmonės ir tarp kurių buvo Latvijos piliečių, trečiadienio vakarą nuskendo lediniuose Ochotsko jūros vandenyse, pranešė Rusijos žiniasklaida.

„Radome 54 aukų kūnus. 63 įgulos nariai buvo išgelbėti gyvi“, – nurodė naujienų agentūra TASS, pridūrusi, kad 15 jūrininkų tebėra dingę.

Traleris „Dalnyj Vostok“ nuskendo netoli Kamčiatkos krantų, už maždaug 250 km į pietus nuo Magadano – pagrindinio miesto tame retai apgyventame Tolimųjų Rytų regione.

Vienas jūrų gelbėjimo tarnybos koordinavimo centro pareigūnas sakė TASS, kad tuo laivu plaukė 78 Rusijos piliečiai ir 42 žmonės iš Mianmaro. Įguloje taip pat buvo keturi ukrainiečiai, trys latviai ir penki Vanuatu piliečiai.

Tyrėjai iškėlė preliminarią prielaidą, kad traleris galėjo apvirsti traukdamas sunkų tinklą, Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos Tolimųjų Rytų regioninio padalinio atstovas ketvirtadienį sakė naujienų agentūrai „Interfax“.

„Turima preliminari informacija rodo, kad tralerio įgula pažeidė žvejybos taisykles. Laivas, kuriame buvo likę nedaug degalų, pakėlė tralą, sveriantį apie 80 tonų, o kitą nuleido. Esant smarkiam bangavimui laivas smarkiai pasviro ir pradėjo skęsti“, – nurodė atstovas.

Anksčiau britų nacionalinis transliuotojas BBC, remdamasis Rusijos gelbėjimo tarnybų informacija, buvo pranešęs, jog laivo korpusas galbūt buvo pramuštas atsitrenkus į ledo lytį.

Vanduo plūstelėjo į mašinų skyrių, o traleris nuskendo per 15 minučių, nurodė BBC.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį pranešė gavusi patvirtinimą, kad Rusijoje nuskendusiame žvejybiniame laive Lietuvos piliečių nebuvo.

„Oficialiais duomenimis, Ochotsko jūroje nuskendusiame Rusijos Federacijos žvejybos traleryje „Dalnyj Vostok“ Lietuvos Respublikos piliečių nebuvo“, – teigiama ministerijos pranešime.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pareiškė užuojautą žuvusiųjų įgulos narių šeimoms ir artimiesiems, taip pat visiems Rusijos, Latvijos, Mianmaro, Ukrainos, Vanuatu ir kitų valstybių, apie kurių piliečių žūtį pranešama, žmonėms.

Užuojautą įrašu rusų kalba socialiniame tinkle pareiškė ir Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurininkas

Jurininkas portretas
Buves Latvijos traleris "Stende" pernai padoutas Rusijai. Uzoujauta artimesems :(

Mokytojas Bronius

Mokytojas Bronius portretas
O, vat ir pataisė straipsnį.

Mokytojas Bronius

Mokytojas Bronius portretas
Pirmame sakinyje rašo, kad buvo Lietuvos piliečių, o pabaigoje, kad vis dar aiškinamasi ar buvo LTU piliečių. Tai buvo ar nebuvo?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių