Norvegijoje sudužo bent 13 žmonių skraidinęs sraigtasparnis

  • Teksto dydis:

Ties Norvegijos vakarine pakrante į jūrą nukritus sraigtasparniui su 13 juo skridusių žmonių penktadienį iš vandens iškelta 11 žuvusiųjų, tęsiama dar dviejų paieška, pranešė gelbėjimo tarnybos.

 

Sraigtasparniu „Super Puma“, kuris sudužo skrisdamas iš naftos gavybos platformos Šiaurės jūroje, keliavo 11 norvegų, vienas britas ir vienas italas, nurodė gelbėjimo centras „Sola“.

Norvegų gelbėtojai penktadienį sakė neradę jokių ženklų, kad kas nors būtų likęs gyvas sudužus sraigtasparniui su 13 juo skridusių žmonių Norvegijos vakaruose, bet paieška tęsiama.

„Jie vis dar tebeieško, tikėdamiesi rasti gyvųjų. Kol kas mes nematėme jokių ženklų, kad kas nors būtų likęs gyvas“, – sakė žurnalistams gelbėjimo centro „Sola“ atstovas Andersas Bangas Andersenas.

Anksčiau buvo pranešta, kad, anot policijos, Norvegijos vakaruose netoli Bergeno miesto sudužo mažiausiai 15 žmonių skraidinęs sraigtasparnis ir kad ši katastrofa įvyko Turiojo saloje netoli Bergeno.

Pirmuosiuose pranešimuose sakoma, kad minėtas sraigtasparnis skraidino darbininkus į vieną naftos gavybos platformą Šiaurės jūroje.

Įvairiuose žiniasklaidos pranešimuose nurodoma, kad orlaivyje buvo 13–17 žmonių.

Televizija TV2 citavo kelis incidento liudininkus, kurie pasakojo matę galingą sprogimą ir jūroje plūduriuojančius žmones. Reportaže dar sakyt, kad keli žmonės išgelbėti.

Norvegijos žiniasklaida paskelbė nuotraukų, kuriose matosi iš avarijos vietos kylantys dideli dūmų debesys.

Įvykio liudininkė Rebecca Andersen (Rebeka Andersen) sakė laikraščiui „Verdens Gang“, kad sraigtasparnio „sraigto mentės nuskriejo mūsų link“.

„Tada išgirdom galingą sprogimą“, – pridūrė R.Andersen.

Dienraštis „Stavanger Aftenblad“ savo ruožtu rašo, kad tas sraigtasparnis skrido į naftos gavybos zoną Šiaurės jūroje, esančią už maždaug 120 km į šiaurės vakarus nuo Bergeno.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių