Niujorke per repo koncertą nušautas mažiausiai vienas žmogus

  • Teksto dydis:

Vienas žmogus buvo nušautas, o dar trys buvo sužeisti per trečiadienį vakare Niujorke vykusį koncertą, kurio pagrindiniu įvykiu turėjo tapti reperio T.I. pasirodymas, pranešė policija.

Pasak įvykio liudininkų, šūviai koncertų rūmuose „Irving Plaza“ nuaidėjo po 22 val. vietos (ketvirtadienį 17 val. Lietuvos) laiku, prieš T.I. įžengiant į sceną. Šis Atlantos reperis anksčiau yra ne kartą patekęs į teisėsaugos akiratį.

Vienas policijos atstovas sakė, kad patvirtinta vieno žmogaus žūtis, o dar trys asmenys buvo sužeisti.

1 025 vietų klubas, priklausantis pramogų pramonės milžinei „Live Nation“, yra svarbi arena kylantiems artistams, taip pat suteikianti galimybę jau pripažinimą pelniusioms grupėms ir atlikėjams rengti koncertus, per kuriuos jie gali betarpiškai bendrauti su klausytojais.

Panikos apimtiems žmonėms pasipylus iš salės, policija uždarė to klubo prieigas prie Sąjungos aikštės – judraus Manhatano prospekto, kuriame gyvenimas verda dieną ir naktį.

Tūkstančiai amerikiečių kasmet žūva dėl ginkluoto smurto, bet muzikiniuose klubuose šaudynės gana retos, nes apsaugininkai paprastai patikrina lankytojus, kad jie neįsineštų ginklų.

Keli socialinių tinklų vartotojai rašė, kad veikiausiai buvo šaudoma arba iš užkulisių, arba iš VIP zonos, o ne tarp daugumos klausytojų.

Policija nurodė, kad dėl šio išpuolio kol kas niekas nebuvo suimtas ir kad nebuvo nustatytas jo motyvas.

T.I., kurio tikrasis vardas – Cliffordas Harrisas (Klifordas Harisas), yra vienas iš iškiliausių vadinamosios trapo muzikos atlikėjų. Ši JAV pietiniam regionui būdinga hiphopo atmaina pasižymi agresyviais dainų tekstais ir 9-o dešimtmečio būgnų mašinų skambesiu.

2009 metais reperis atliko septynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę už mėginimą įsigyti neregistruotų kulkosvaidžių iš prekeivių, kurie iš tikrųjų buvo su priedanga dirbantys agentai.

Po dvejų metų jis praleido už grotų dar 10 mėnesių, kai buvo sulaikytas dėl narkotikų ir pripažintas pažeidusiu lygtinio paleidimo sąlygas.

Trys iš eilės jo albumai, išleisti 2006–2008 metais („King“, „T.I. vs. T.I.P.“ ir „Paper Trail“) – debiutavo aukščiausioje pozicijoje muzikiniame tope „US Billboard“.

T.I. yra pelnęs tris „Grammy“ apdovanojimus, tarp jų už dainą „My Love“, kurią įrašė kartu su popmuzikos žvaigžde Justinu Timberlake'u (Džastinu Timberleiku).


Šiame straipsnyje: nelaimėkoncertasSusišaudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių