Niujorke nuo 2001 metų sužlugdyta daugiau negu 20 teroristinių sąmokslų

  • Teksto dydis:

Jau daugiau negu 20 teroristinių sąmokslų buvo sužlugdyti Niujorke po 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro atakų, antradienį paskelbė miesto policijos vadovas, perspėdamas, kad kito niokojančio išpuolio grėsmė išlieka „didesnė negu kada nors anksčiau“.

Kalbėdamas per Atstovų Rūmų teritorinio saugumo komiteto posėdį Niujorko policijos vadovas Billas Brattonas (Bilas Bratonas) perspėjo dėl „daugelio pavojų“ teroristiniame fronte – pradedant „vienišais vilkais“ ir baigiant radikalizuotais veikėjais, palaikančiais radikalią islamo formą, kuri skelbia džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).

„Nuo 2001 metų rugsėjo 11-osios prieš Niujorką buvo rezgama daugiau negu 20 teroristinių sąmokslų, – nurodė B.Brattonas. – Iki šiol jų (visų) buvo išvengta.“

Tačiau jis pridūrė, kad „daugeliu atžvilgiu dabar susiduriame su didesne atakos tikimybe, kokios nematėme kelerius metus“.

Penktadienį Niujorkas minės rugsėjo 11-osios atakų 14-ąsias metines.

Per tuos išpuolius buvo sulyginti su žeme Pasaulio prekybos centro „bokštai dvyniai“ ir žuvo 2 753 žmonės. Tą pačią dieną islamo ekstremistų tinklo „al Qaeda“ nukreipė dar vieną keleivinį lainerį į Pentagoną Vašingtone, o kitas jų užgrobtas lėktuvas sudužo Pensilvanijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių