Niujorkas rengiasi didžiulei pūgai

  • Teksto dydis:

JAV šiaurės rytų regiono pareigūnai sekmadienį perspėjo dėl artėjančios smarkios pūgos, galinčios sukelti chaosą ir atnešti į Niujorką beveik metrą sniego.

Savaitgalį kai kurias regiono dalis jau pasiekė stipri pūga ir niujorkiečiai rengiasi, anot mero Billo de Blasio (Bilo de Blasijaus), audrai, „kokios niekada anksčiau nematėme“.

„Labiausiai tikėtina, kad susiduriame su viena didžiausių pūgų per šio miesto istoriją“, – spaudos konferencijoje sakė B.de Blasio, paraginęs gyventojus likti namie, jei tai įmanoma, nes mieste gali iškristi iki metro sniego.

„Mano žinia visiems niujorkiečiams – kad reikia pasirengti blogesniam atvejui negu tai, ką esame matę anksčiau“, – sakė meras.

JAV meteorologinių prognozių televizija „The Weather Channel“ šią audrą vadina „galbūt istorine“ pūga, kuri pirmadienį vakare ir antradienį tikriausiai privers atšaukti ar atidėti skrydžius, galbūt – uždaryti oro uostus.

„Imkitės visų atsargumo priemonių; dabar pats laikas pasirengti šioms ekstremalioms oro sąlygoms, – sakė B.de Blasio. – Nenuvertinkite šios audros“.

Nacionalinė meteorologijos tarnyba pranešė, kad susidarė sąlygos didelei audrai, kuri nuo pirmadienio iki trečiadienio veiks dalį šiaurės rytų regiono.

„Ši sistema bus atsakinga už gausų sniegą ir stiprų vėją; pūga galima pakrantės rajonuose nuo Naujojo Džersio iki Masačusetso“, – sakoma tarnybos pranešime.

Perspėjimai dėl pūgos buvo paskelbti palei Atlanto vandenyno pakrantę nuo Naujojo Džersio centrinės dalies iki Kanados sienos.

Pūgai jau ruošiasi Bostonas, Niujorkas, Filadelfija ir Vašingtonas, pranešė laikraštis „USA Today“.

Naujajame Džersyje ir iki Rytų Masačusetso gali iškirsti 15-30 cm sniego. Toliau į pietus, dalyje Merilando ir Pensilvanijos, gali prisnigti 10-20 centimetrų.

Prieš gausų savaitgalio snygį Bostono meras Marty Walshas (Martis Volšas) ragino miesto žmones stengtis padėti vieni kitiems.

„Prašome, kad visi iki vieno Bostono gyventojai pasirūpintų savo kaimynu, ar tai būtų kas nors, ką matote lauke, ar šalia gyvenantis žmogus“, – sakė jis.


Šiame straipsnyje: NiujorkassniegaspūgaJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių