Nigerijos turguje susisprogdino mirtininkė: žuvo šeši žmonės

  • Teksto dydis:

Nigerijos šiaurės rytinės Borno valstijos pagrindiniame mieste Maidugūryje penktadienį dideliame turguje susisprogdinus mirtininkei žuvo šeši žmonės, pranešė vienas savisaugos būrio narys ir kitas liudininkas.

„Išvežėme į ligoninę septynis lavonus, tarp jų sprogdintojos. Aštuoni kiti žmonės buvo sužeisti ir dabar gydomi“, – naujienų agentūrai AFP sakė savisaugos būrio narys Babakura Kolo (Babakura Kolas).

„Per sprogimą smarkiai apgadinti du automobiliai ir triratis“, – pridūrė jis.

„Šįryt Gamboru turguje įvykdyta savižudiška ataka. Susisprogdino mirtininkė maždaug 6 val. 30 min. (8 val. 30 min. Lietuvos laiku), kai į turgų, kuriame prekyba prasideda anksti ryte, rinkosi prekeiviai“, – anksčiau sakė jis.

B.Kolo žodžius patvirtino kitas liudininkas, turgaus bakalėjininkas.

„Aš dalyvavau gelbėjimo operacijoje. Pakrovėme šešis lavonus, taip pat ir sprogdintojos sudraskytus palaikus į sunkvežimį, kuris nuvežė visa tai į Maidugūrio specialiąją ligoninę , – sakė liudininkas, prašęs neminėti jo vardo. – Aštuoni per sprogimą sužeisti žmonės taip pat nuvežti į tą pačią ligoninę“.

Šio išpuolio išvakarėse savo pareigas oficialiai pradėjo eiti naujai paskirtas regiono daugiataučių pajėgų vadas, generolas majoras Iliya Abbah (Ilja Aba).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių