Nigerijos islamistai paviešino vaizdo įrašą su pagrobtomis mokinėmis

Nigerijos islamistų grupuotė „Boko Haram“ paviešino vaizdo įrašą su dešimtimis mergaičių, kurios buvo pagrobtos iš Čikobo mokyklos 2014 m. balandį.

Nigerijos žurnalisto paviešintame vaizdo įraše teigiama, kad kai kurios pagrobtos mergaitės žuvo per Nigerijos pajėgų vyktus antskrydžius, nukreiptus prieš grupuotę. Įraše kalbėjusio ginkluoto vyro teigimu, per atakas kai kurios mokinės patyrė gyvybei pavojingus sužeidimus. Apie 40 mergaičių esą buvo ištekintos.

Įraše matomos apie 50 jaunų merginų su skaromis, priešais kurias nugara stovi teroristas, siūlantis jas mainais į islamistų paleidimą. Grupuotė pagrobė 276 mergaites prieš daugiau nei dvejus metus iš mokyklos, apie 219 vis dar laikomos jėga. Tai trečias vaizdo įrašas nuo jų pagrobimo.

Savaitgalį paviešintame įraše, kaip rašo BBC, viena mergaitė prisistato esanti Maida Yakubu iš Čiboko. Ji, raginama islamisto, prašo vyriausybės paleisti įkalintus „Boko Haram“ karius. Mokinė vietine kabakų kalba paragina savo tėvus prašyti valdžios, kad būtų paleisti islamistai ir pagrobtos mergaitės galėtų grįžti namo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių