Nigerijos armija išvadavo beveik 180 „Boko Haram“ įkaitų

  • Teksto dydis:

Nigerijos armija išvadavo 178 žmones, tarp jų daugiau negu 100 vaikų, kuriuos islamistų judėjimas „Boko Haram“ laikė kaip įkaitus, kariškiai pranešė sekmadienio vakarą, informuodami apie savo sėkmingą operaciją po virtinės pražūtingų išpuolių, surengtų džihadistų neramiame šalies šiaurės rytiniame regione.

„Per puolamąsias operacijas buvo išgelbėti 178 teroristų nelaisvėje laikyti žmonės, tarp jų 101 vaikas, 67 moterys ir 10 vyrų“, – sakoma kariuomenės atstovo pulkininko Tukuro Gusau pranešime.

Ši dramatiška gelbėjimo operacija, per kurią, kaip teigia armija, buvo sučiuptas vienas iš „Boko Haram“ vadeivų, buvo surengta netoli Aulario gyvenvietės, už maždaug 70 km į pietus nuo Maidugūrio, didžiausio miesto Nigerijos šiaurės rytuose, nurodė kariuomenės atstovas. Jis konkrečiai nenurodė, kad buvo surengta ta operacija.

Nigerijos kariuomenė pastaraisiais mėnesiais skelbė išvadavusi šimtus „Boko Haram“ pagrobtų žmonių, ypač liūdnai pagarsėjusiame Sambisos miške – senoje islamistų tvirtovėje.

Įkaitų išvadavimo operacija buvo surengta po pastarosiomis dienomis „Boko Haram“ kovotojų įvykdytų kelių išpuolių. Džihadistai anksti sekmadienį nužudė 13 žmonių, šturmuodami Malario kaimą neramioje šiaurės rytinėje Borno valstijoje, nurodė įvykio liudininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių