Nigerijoje per „Boko Haram“ atakas nužudyta beveik 150 žmonių

  • Teksto dydis:

Įtariami islamistų judėjimo „Boko Haram“ kovotojai nužudė beveik 150 žmonių Nigerijos šiaurės vakarų kaimuose, šaudydami mečetėse besimeldžiančius vyrus ir vaikus bei namuose maistą gaminančias moteris, ketvirtadienį pranešė šios tragedijos liudininkai.

Dešimtys kovotojų trečiadienio vakarą įsiveržė į tris atokius kaimus neramioje Borno valstijoje ir padeginėjo namus per kruviniausią šios ekstremistų grupuotės atakų dieną nuo prezidento Muhammadu Buhari (Muhamadaus Buhario) atėjimo į valdžią šių metų gegužę.

Užpuolikai nužudė bent 97 žmones labiausiai nukentėjusiame Kukavos kaime, naujienų agentūrai AFP sakė vietos gyventojas, kuris teigė suskaičiavęs lavonus.

„Jie sunaikino mano dėdės artimiausius šeimos narius. ... Jie nužudė jo vaikus – visus penkis“, – pasakojo Kolo.

Vienas žvejys, irgi tapęs šio išpuolio liudininku, patvirtino aukų skaičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Crisis

Crisis portretas
Pfff, jus net neturite supratimo. Amerika Nigerijoje jau senai turi interesus, kiek naftos platformu prie Nigerijos krantu, jus net nezinot. Visa pumpuojama nafta isvezama i Amerika, pinigai sumokomi tik Nigerijos "virsunei", "elitai", o visa kita simtine milionenie liaude gyvena pati, kaip norite taip ir issusukinekite. Liaude - sudas, niekam nereikalingas, nieko nekainuojantis. bukit laimingi, kad gimet Lietuvoj.

Aurimas

Aurimas portretas
To "Na". Mano nuomone amerikiečiams nėra ten kas veikti, nes nėra jiems ten jokių perspektyvų, ale bergdžias karas. Daleiskime, nusiųs porą šimtą karių į Nigeriją, gerai, sunaikins dvidešimt kovotojų, į jų vietą stos dar dvigubai tiek, nes jiems buvo pažadėtas geresnis gyvenimas (iškopimas iš skurdo, plius dar kažkiek smegenis paplauna). Geriau reikėtų paklausti kodėl britai nesirūpina savo buvusiomis kolonijomis (taip, taip, išsivadavimas ir visa kita, bet, com'on - vis viena čia kažkada buvo jų. Reiktų pradėt kuoptis).

Na

Na portretas
tai kur tie amerikonai su savo smogikais? Kodėl neneša savo demokratijos?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių