Nevyriausybinė organizacija: nuskendusio migrantų vaiko nuotrauka – signalas Europai

  • Teksto dydis:

Nuotrauka, kurioje matomas iš Viduržemio jūros ištrauktas negyvas migrantų vaikas, turėtų paskatinti Europos lyderius suteikti leidimą migrantams laisvai atvykti į žemyną, pareiškė tą nuotrauką paskelbusi nevyriausybinė organizacija, kai per pastarąją savaitę šimtai žmonių žuvo per pavojingą kelionę.

Nuotraukoje matomas kūdikis nebuvo įvardytas, bet Vokietijoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Sea-Watch“ nurodė, kad tas vaikas praeitą savaitę buvo rastas plūduriuojantis vandenyje, kai netoli Libijos krantų apvirto medinis laivas, kuriame buvo 350 migrantų.

Nuotraukoje matomas gelbėtojo laikomas negyvas kūdikis užmerktomis akimis ir pamėlusiomis lūpomis. Pasak „Sea-Watch“, daugelis migrantų jau buvo žuvę, kai atplaukė gelbėtojai, bet tikslus aukų skaičius nežinomas.

„Sea-Watch“ pareiškė, kad Europos Sąjunga turėtų skubiai imtis veiksmų, kad būtų užkirstas kelias tolesnėms migrantų žūtims, Europai išgyvenant didžiausią migracijos krizę nuo Antrojo pasaulinio karo.

„Jeigu nenorime matyti tokių nuotraukų, turime liautis kurti joms pagrindą“, – sakoma „Sea-Watch“ pranešime, paskelbtame pirmadienį kartu su ta nuotrauka.

„Po šių pragaištingų įvykių tampa akivaizdu, kad ES politikų raginimai užkirsti kelią naujoms žūtims, iš tikrųjų yra ne kas kita, o nenuoširdžios kalbos“, – pabrėžė aktyvistai.

Ta nuotrauka buvo paskelbta po pragaištingos savaitės Viduržemio jūroje, kur per virtinę incidentų, kaip manoma, žuvo apie 700 žmonių, kai tūkstančiai žmonių mėgina pasiekti Europą, plaukdami palaikiais laivais iš Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos.

Tarp tų aukų buvo daug vaikų. Praeitais metais viena nuotrauka, kurioje matomas nuskendęs ir bangų į krantą Turkijoje išmestas trejų metų berniukas iš Sirijos Aylanas Kurdi (Ailanas Kurdis), sukrėtė visą pasaulį.

„Šios nelaimės nesiliaus... Politika, verčianti žmones keltis tais laivais, visada ves prie tokių nuotraukų. Manome, kad tik naujų sistemų, užtikrinančių teisėtą ir saugų atvykimą į ES, sukūrimas gali pagaliau vesti prie šios humanitarinės tragedijos pabaigos“, – sakoma „Sea-Watch“ pranešime.

„Sea-Watch“ argumentavo savo sprendimą paskelbti tą nuotrauką, sakydama, kad tokie vaizdai „turi būti pripažinti Europos visuomenės, nes šios tragedijos yra ES išorės politikos pasekmė“.

Praeitais metais į Europą atvyko daugiau negu milijonas migrantų, tarp jų daug pabėgėlių ir Sirijos ir kitų konfliktų krečiamų valstybių, o šiemet dar beveik 200 tūkst. žmonių atvyko į žemyną šiais metais sausumos ir jūrų maršrutais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
labai abejotina ar ten tikras vaikelio lavonas... greičiau lėlė... jei lavonėlis, tai užuojautos...

dziungles

dziungles  portretas
jau durniau negalejo sugalvot ?

Anonimas

Anonimas portretas
Čia nevyriausybinė tai turi omeny pyderų ir lezbių organizacija kuo daugiau to amaro paskęs tuo mažiau terorizmo ateity bus
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių