Kabule savižudis rėžėsi į ES automobilį ir jį susprogdino

  • Teksto dydis:

Per mirtininko išpuolį prieš Europos Sąjungos (ES) policijos transporto priemonę, kuris buvo įvykdytas sekmadienį netoli Kabulo oro uosto, žuvo mažiausiai trys žmonės, tarp jų vienas Didžiosios Britanijos pilietis, pranešė pareigūnai.

Atsakomybę už šią ataką, per kurią buvo apgadintas vienas užsieniečių automobilis ir du civiliai automobiliai, prieš ES policijos misijos Afganistane (EUPOL) transporto priemonę prisiėmė Talibanas.

EUPOL, kuri patarinėja Afganistano teisėsaugos institucijoms, atstovė Sari Haukka-Konu (Sari Hauka-Konu) patvirtino, kad netoli Kabulo oro uosto buvo susprogdinta viena misijos transporto priemonė.

Pasak atstovės, visi EUPOL darbuotojai „yra saugioje vietoje“, jų sužeidimai pavojaus gyvybei nekelia, bet žuvo kitas žmogus, važiavęs ta transporto priemone.

S.Haukka-Konu pažymėjo, kad žuvusysis, kuris važiavo EUPOL automobiliu, nebuvo misijos narys. Britanijos ambasada atakos auką apibūdino kaip saugumo kontraktininką, bet plačiau nekomentavo.

Policijos atstovas Ebadullah Karimi (Ebadula Karimis) sakė, kad mirtininko vairuojama „Toyota Corolla“ į užsieniečių automobilį rėžėsi kelyje, vedančiame iš Kabulo pagrindinio oro uosto į netoliese esantį NATO karinį objektą.

Pasak E.Karimi, žuvo mažiausiai du atsitiktiniai praeiviai – civiliai afganai, o dar 18 žmonių, tarp jų trys užsieniečiai, buvo sužeisti.

S.Haukka-Konu nurodė, kad tarp sužeistųjų esama ir EUPOL misijos narių.

Išpuolis buvo įvykdytas maždaug 200 m nuo pagrindinio įvažiavimo į oro uostą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių