NATO generolas: „Iskander“ dislokavimas Karaliaučiuje – bekompromisis elgesys

  • Teksto dydis:

Branduolines galvutes galinčių nešti raketų „Iskander“ sistemos dislokavimas Karaliaučiuje rodo tęstinį Maskvos bekompromisį elgesį, ketvirtadienį pareiškė Vilniuje viešintis aukšto lygio NATO generolas Salvatore Farina.

„Mes nenorime to eskaluoti iš savo pusės, bet tai kelia susirūpinimą. Tai dar kartą parodo tęstinį Rusijos bekompromisį elgesį. Mes tai turėsime omenyje savo planuose“, - žurnalistams Jungtiniame štabe sakė Brunsume įsikūrusios Jungtinių pajėgų vadavietės vadas.

Maskva prieš beveik dvi savaites patvirtino, kad Karaliaučiuje pratyboms buvo dislokuotos „Iskander“ sistemos. Rusijos gynybos ministerija pareiškė, kad raketos čia buvo dislokuotos nebe pirmą kartą ir bus dislokuojamos ateityje.

S.Farina sakė neturintis duomenų, kad šios sistemos galėjo būti atvežtos nuolatiniam dislokavimui.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė viešėdama Suomijoje šią savaitę pareiškė, kad „Iskander“ dislokavimas Karaliaučiuje „reiškia agresyvią, demonstratyvią galią ir agresyvumą ne tik prieš Baltijos šalis, bet prieš Europos sostines“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kacapui jankiui-

kacapui jankiui- portretas
Apie kokia savo žeme kalbi avigalvi? Prusija buvo leista ruskiam valdyt 50ciai metu (Potsdamo konferencija), tie metai seniai praėjo, burliokai lauk į savo suknista ruskija.

taigi

taigi portretas
Pupulis pamiršo paminėti, ką natoso dislokuoja Rumunijoje ir Lenkijoje :)))

Debilams

Debilams portretas
Nera tokio mesto,yra Konigsberg!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių