Našvilio kino teatre policija nukovė kirviu ginkluotą užpuoliką

  • Teksto dydis:

Netoli Našvilio, pietrytinės JAV valstijos Tenesio sostinės, esančiame kino teatre policija trečiadienį nušovė vyrą, ginkluotą kirveliu, taip pat turėjusį šratasvydžio pistoletą ir pipirinių dujų balionėlį.

Per šį incidentą, atgaivinusį šiurpius prisiminimus apie du ankstesnius ginkluotus išpuolius kino teatruose, buvo nukautas tik užpuolikas, o dar trys žmonės buvo lengvai sužeisti.

Pasak pareigūnų, baigtis galėjo būti daug blogesnė, jeigu ne staigus policijos atsakas – pareigūnai atvyko į kino teatrą per kelias minutes.

Kaip nurodė policija, apie šaudymą kino salių komplekse „Carmike Hickory 8“ Antioke, esančiame už 19 km nuo Našvilio, buvo pranešta maždaug 13 val. 13 min. vietos laiku. Netoli incidento vietos budėjo pareigūnai, todėl į kino teatrą jie atvyko per dvi minutes.

Vyras, kurį policija įvardijo kaip 29 metų Vincente Davidą Montano (Vinsentę Deividą Montano), taip pat turėjo kuprinę, kuri buvo pritvirtinta iš priekio, ir dėvėjo chirurginę kaukę – galbūt norėdamas apsisaugoti nuo cheminio aerozolio.

Vėliau paaiškėjo, kad jis turėjo plastikiniais šratais šaudantį šratasvydžio pistoletą, o ne tikrą šaunamąjį ginklą, nors policija išpuolio metu to nežinojo.

Taip pat buvo nustatyta, kad jo kuprinėje buvo „įrenginys, padarytas taip, kad atrodytų kaip sprogmuo, bet tai nebuvo (bomba)“, sakė Našvilio policijos viršininkas Steve'as Andersonas (Stivas Andersonas).

Įvykio vietoje palikta antroji kuprinė taip pat buvo pripažinta nekeliančia grėsmės, pridūrė S.Andersonas.

Užpuolikas įžengė į kino salę, kai joje buvo rodomas filmas „Pašėlęs Maksas: Įtūžio kelias“ (Mad Max: Fury Road), ir papurškė pipirinių dujų ant žiūrovų. Tuomet vidun įsiveržė vienas policininkas, patekęs per projektorių kambarį, ir policijos specialiųjų pajėgų (SWAT) komanda.

Policininkas šovė į užpuoliką, kuris į jį nusitaikė savo pistoletu ir išbėgo per kino teatro galines duris, kur susidūrė dar su keliais policininkais.

„Jis buvo pašautas, mirtinai sužeistas ir pripažintas mirusiu įvykio vietoje“, – sakė Našvilio policijos atstovas Donas Aaronas (Donas Aronas).

Policija nurodė, kad V.D.Montano 2004 metais buvo suimtas dėl užpuolimo ir kad jam buvo skirti keturi psichoterapijos seansai, rašo dienraštis „The Tennessean“.

Vienas 58 metų vyras patyrė peties ir rankos „paviršinių“ sužalojimų, kai užpuolikas jam smogė kirveliu ir apipurškė pipiriniu aerozoliu, sakė Našvilio ugniagesių departamento atstovas Brianas Haasas (Brajenas Hasas).

Dviem moterims – 17 ir 53 metų – į veidą buvo papurkšta pipirinių dujų, bet daugiau jokie žmonės nebuvo hospitalizuoti, o incidento vieta vėliau buvo pripažinta saugia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių