Narkomafijos bosui koją pakišo žavėjimasis meksikiečių aktore

  • Teksto dydis:

Meksikos narkomafijos bosas Joaquino Guzmano (Choakino Gusmano), pravarde „El Chapo“ (Neūžauga), buvo susižavėjęs aktore Kate del Castillo (Kate del Kastiljo); tad jo troškimas vėl ją pamatyti padėjo pareigūnams sučiupti pusę metų nuo jų besislapsčiusį bėglį, antradienį pranešė pareigūnai.

Meksikiečių aktorė K.del Castillo, televizijos seriale „Pietų karalienė“ (The Queen of the South) suvaidinusi narkomafijos vadeivą, padėjo suorganizuoti J.Guzmano susitikimą su JAV aktoriumi Seanu Penu (Šonu Penu) Meksikos džiunglėse spalio mėnesį, likus trims mėnesiams iki bėglio sugavimo.

Remiantis vyriausybės pareigūnais, tyrėjai stebėjo S.Penną ir K.del Castillo, jie nufotografavo aktorius, kai jie atskrido į Meksiką susitikti su J.Guzmanu.

Po šio susitikimo kariai įsiveržė į atokią J.Guzmano tvirtovę kalnuotoje šiaurės vakarų Meksikos dalyje, norėdami jį „išbaidyti“ ir priversti judėti „miesto link“, sakė vienas vyriausybės pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Jūrų pėstininkams vos nepavyko suimti J.Guzmano tarp Sinaloa ir Durago valstijų esančiuose kalnuose spalio 6 dieną.

Tačiau J.Guzmanas pačiupo savo virėjo dukterį ir laikydamas ją prieš save panaudojo „kaip gyvą skydą“, todėl kareivis turėjo sulaikyti ugnį, sakė pareigūnas.

J.Guzmano slapstymasis baigėsi praėjusią savaitę, kai pareigūnai jį sulaikė per operaciją Močiso kurorte, jo gimtoje Sinaloa valstijoje.

Į Močisą narkomafijos bosą atvedė dar ir tai, kad jis „tikrai labai norėjo vėl susitikti su šia aktore“, sakė pareigūnas žurnalistams.

„Viską nustelbė įkyrus susidomėjimas, paskatinęs vėl vykti į tą miestą, kuriame jis norėjo su ja susitikti“, – kalbėjo pareigūnas ir pridūrė, kad J.Guzmanui taip ir nepavyko pamatyti 43 metų aktorės.

Kitas pareigūnas sakė, kad 58 metų J.Guzmanas kalbėdamas apie narkotikų tinklo vadeivos vaidmenį seriale atlikusią aktorę vartojo kodinį pavadinimą „Hermosa“ („Gražuolė“). Šio serialo įrašų kasečių buvo rasta J.Guzmano namuose Močise.

J.Guzmanui iš pradžių pavyko pabėgti nuo pareigūnų iš namo vedančiu tuneliu, kol jo apsauga buvo įsitraukusi į susišaudymą su kariais, tačiau vėliau jis buvo sučiuptas, kai pavogė automobilį. Daugel mėnesių trukusioje narkomafijos boso paieškoje dalyvavo 2 500 tyrėjų ir federalinių pareigūnų, sakė pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių