Per mirtininkų išpuolius Bagdade žuvo mažiausiai 17 žmonių

  • Teksto dydis:

Irako sostinės daugiausia šiitų gyvenamus rajonus antradienį sudrebino du atskiri mirtininkų įvykdyti sprogdinimai, nusinešę mažiausiai 17 žmonių gyvybių, pranešė pareigūnai.

Kruviniausias iš išpuolių buvo įvykdytas rytiniame Naujojo Bagdado rajone, kai sprogdintojas priėjo prie būrelio statybininkų, detonavo mirtininko liemenę ir nužudė 11 civilių gyventojų, pranešė vienas policijos pareigūnas.

Per šią ataką dar mažiausiai 28 civiliai gyventojai buvo sužeisti, sakė pareigūnas ir pridūrė, kad sprogimas apgadino netoliese buvusias parduotuves bei automobilius.

Po kelių valandų pietvakariniame al Bajuėjos rajone esančioje lauko turgavietėje susisprogdinus kitam mirtininkui, žuvo šeši pirkėjai ir dar 21 žmogus buvo sužeistas, pranešė kitas policijos pareigūnas.

Medicinos darbuotojai patvirtino išpuolių aukų skaičių.

Visi pareigūnai pageidavo, kad jų vardai nebūtų viešinami, kadangi jie neturėjo įgaliojimų skelbti šią informaciją.

Atsakomybės už šiuos sprogdinimus neprisiėmė nė viena grupuotė, nors anksčiau džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) patvirtino įvykdęs ne vieną panašų išpuolį.

Atskirus Irako rajonus kontroliuojantys kovotojai, kurie pastaruoju metu patiria vis daugiau nesėkmių mūšio lauke, pastaruoju metu rengia išpuolius toliau nuo fronto linijų.

Didžiausia IS kontroliuojama miesto teritorija Irake yra antras pagal dydį Mosulo miestas, esantis už maždaug 360 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Bagdado. Irako pareigūnai sako planuojantys iki metų pabaigos atsiimti šį miestą iš džihadistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių