Per sprogdinimą Kabule žuvo du Britanijos ambasados darbuotojai

  • Teksto dydis:

Didžioji Britanija pranešė, kad per mirtininko sprogdintojo išpuolį Kabule ketvirtadienį žuvo du jos ambasados darbuotojai, ir pažadėjo nenutraukti veiklos Afganistane, nepaisant šio „smurto“.

„Su dideliu liūdesiu patvirtintu, kad žuvo Britanijos nacionalinio civilinio saugumo komandos narys ir ambasadoje dirbęs afganas“, – pranešė užsienio reikalų sekretorius Philipas Hammondas (Filipas Hamondas).

Per išpuolį, kuris įvykdytas likus kelioms dienoms iki Londono konferencijos Afganistano ekonomikos klausimais, taip pat buvo sužeistas ir antras britų apsaugininkas, nurodoma pranešime.

Kaip pranešė Afganistano pareigūnai, iš viso per išpuolį sostinėje, savižudžio vairuojamam sprogmenų prikrautam automobiliui įvažiavus į Britanijos ambasados automobilį, žuvo šeši žmonės – vienas britas ir penki afganai.

Dar daugiau nei 30 netoliese buvusių žmonių buvo sužeista.

Šią savaitę Didžioji Britanija baigė 13 metų trukusią karinę misiją pietiniame Afganistane; paskutiniai kovos veiksmuose dalyvavę Karališkųjų oro pajėgų nariai jau išvyko iš Kandaharo aerodromo.

Kitais metais britai vadovaus afganų pareigūnų apmokymams akademijoje už Kabulo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių