Mirtininko išpuolis Sirijoje: žuvo 44, per 140 sužeistų

  • Teksto dydis:

Per išpuolį susprogdinant bombą kurdų mieste Kamišlyje, Sirijos šiaurės rytuose, trečiadienį žuvusių žmonių skaičius pasiekė 44, pranešė Sirijos valstybinė žiniasklaida.

Oficialioji naujienų agentūra SANA pranešė, kad dar mažiausiai 140 žmonių buvo sužeista, kai miesto vakarinėje dalyje susisprogdino automobiliu atvažiavęs mirtininkas.

Iš pradžių buvo pranešama, kad susprogdintos dvi bombos, bet šaltiniai mieste ir Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Right“ vėliau sakė, kad pradinis sprogimas sukėlė dujų cisternos sprogimą.

Rajone, kuriame buvo įvykdytas išpuolis, yra įsikūrusios kelios autonominės kurdų administracijos ministerijos.

„Islamo valstybė“ (IS) trečiadienį prisiėmė atsakomybę už šį galingos bombos sprogimą.

Pareiškime, kuris buvo išplatintas socialinėje žiniasklaidoje, džihadistų grupuotė nurodo, kad ataką įvykdė sprogdintojas, atvažiavęs sprogmenų prikrautų sunkvežimiu, ir kad tai buvo atsakas į atakas prieš IS kontroliuojamą Manbidžo miestą Sirijos Alepo provincijoje.

IS paskelbė, kad tai yra „atsakas į kryžininkų koalicijos aviacijos nusikaltimus Manbidže, kuris yra šios džihadistų grupuotės tvirtovė Alepo provincijoje.

Kurdų kovotojai yra pagrindinė su džihadistais kovojanti jėga Sirijos šiaurėje ir šiaurės rytuose. Jie atlieka pagrindinį vaidmenį Sirijos demokratinių pajėgų aljanse, kuris šiuo metu siekia išstumti „Islamo valstybę“ iš Manbidžo.

Šias pastangas aviacijos smūgiais palaiko JAV vadovaujama koalicija, kovojanti su IS Sirijoje ir Irake.

Kamišlyje sprogdinama reguliariai, ir dėl daugelio tokių išpuolių atsakomybę prisiima „Islamo valstybė“.

Šį miestą kontroliuoja bendros Sirijos režimo ir kurdų pajėgos, kurios paskelbė „autonominio administravimo“ zonas dalyje šiaurinių ir šiaurės rytinių Sirijos regionų



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių