Mirtininko ataka Jemeno stovykloje nusinešė bent 60 žmonių gyvybes

  • Teksto dydis:

Džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ pirmadienį prisiėmė atsakomybę už mirtininko ataką Jemeno kariuomenės stovykloje Adene, kurios metu žuvo mažiausiai 60 žmonių, pranešė su IS susijusi naujienų agentūra „Amaq“.

„Apie 60 žmonių žuvo per kankinystės operaciją, kurią įvykdė „Islamo valstybės“ kovotojas, taikęsis į kariuomenės verbavimo centrą Adene“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtoje žinutėje rašė „Amaq“.

Adene yra laikinai įsikūrusi tarptautiniu mastu pripažinta Jemeno vyriausybė, kuri buvo priversta pasitraukti į tremtį, kai Irano remiami maištininkai užėmė Sanos miestą ir kitas vietas karo nualintoje šalyje.

Saugumo pareigūnai naujienų agentūrai AFP sakė, kad ankstų pirmadienį užpuolikas nukreipė užminuotą automobilį į kariuomenės naujokų būrį mokykloje šiaurės Adene.

Nors mokykla buvo užrakinta, nes viduje vyko naujokų registracija, užpuolikas įvažiavo, kai vartai buvo atidaryti įleisti krovinių pristatymo automobiliui, sakė pareigūnai.

Liudininkai teigė, kad dėl sprogimo įgriuvus stogui, kai kurie kariuomenės naujokai buvo palaidoti gyvi. Sprogimas taip pat apgadino pastatus, esančius šalia verbavimo centro.

Išpuolio metu buvo sužeista 30 žmonių, AFP naujienų agentūrai pranešė šaltiniai iš trijų ligoninių, kur buvo pristatytos aukos.

Jie negalėjo iškart patvirtinti, ar visi žuvusieji buvo kariuomenės naujokai.

Adenas yra nukentėjęs nuo daugybės bombardavimų ir apšaudymų, kuriais taikytasi į pareigūnus ir saugumo pajėgas.

Atsakomybę už atakas šiame uostamiestyje dažnai prisiima džihadistai iš „al Qaeda“ arba IS grupuočių, kurios pasinaudojo suirute Jemene, kad gautų naudos pietiniuose ir pietryčių regionuose.


Šiame straipsnyje: Jemenasstovyklasprogimasžuvę

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių