Minesotos užpuolikas – daug pasiekęs ir ambicingas studentas

  • Teksto dydis:

Somaliečių kilmės amerikietis Dahiras Ahmedas Adanas, vadinamas savaitgalį įvykdyto išpuolio Minesotoje kaltininku, buvo daug pasiekęs ir siekęs studentas, be jokios žinomo smurto istorijos.

D.A. Adanas, kuriam, pasak policijos, buvo 20 metų, o pasak bendruomenės narių – 22-eji, šeštadienį puolė žmones viename prekybos ir dešimt jų subadė, bet galiausiai buvo nušautas ne tarnyboje buvusios policininko.

„Islamo valstybė“ (IS) šį išpuolį pavadino vieno iš savo „karių“ darbu.

Sent Klaudo glaudžios somaliečių pabėgėlių bendruomenės nariai sako esantys sukrėsti, kad vienas iš jų įvykdė tokį išpuolį šiame 130 km į šiaurės vakarus nuo valstijos sostinės Sen Polio esančiame mieste.

D.A. Adano tėvas interviu Minesotos laikraščiui „Star Tribune“ sakė, kad jo sūnus gimė Kenijoje, bet užaugo Jungtinėse Valstijose. Jis sakė „neįtaręs“, kad sūnus būtų kaip nors susijęs su terorizmu.

D.A. Adanas su pagyrimu baigė vietos vidurinę ir studijavo netoliese esančiame universitete, sakė bendruomenės narys Abdulas Kulane (Abdulas Kulanė).

„Jis dirbo nepilną darbo dieną privačiu apsaugininku, – A. Kulane sekmadienį sakė per vieną spaudos konferenciją. – Jis padėdavo savo šeimai ir, kiek žinome, niekada anksčiau nėra smurtavęs. Jis buvo draugiškas ir aktyvus bendruomenės narys.“

Sent Klaudo valstijos universiteto atstovas Adamas Hammeris (Adamas Hameris) sakė, kad D.A. Adanas ketino rinktis informacinių sistemų specializaciją.

Atstovas nurodė, kad D.A. Adanas koledže studijavo pavasario semestre, bet neužsiregistravo rudens semestrui.

A. Kulane sakė, kad „šeimos gedi ir nerimauja“ ir kad „visą bendruomenę sukrėtė šis incidentas“.

Viena su IS susijusi naujienų agentūra paskelbė, kad išpuolį Sent Klaude įvykdė džihadistų „karys“, o JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) pirmadienį sakė, kad FTB tiria incidentą kaip „galimą terorizmo aktą“.

Sent Klaudo policija nurodė, kad užpuolikas vilkėjo privataus apsaugininko uniformą ir prieš imdamas švaistytis peiliu „ kažką kalbėjo apie Alachą “.

„Jis mažiausiai vieno žmogaus paklausė, ar jis yra musulmonas“, – spaudos konferencijoje sakė Sent Klaudo policijos viršininkas Blairas Andersonas (Bleras Andersonas).

Išpuolis Minesotoje buvo įvykdytas tą pačią dieną, kai buvo susprogdintos bombos Niujorke ir Naujajame Džersyje. Ši išpuolių virtinė pakurstė nuogąstavimus dėl teroro, likus mažiau nei 50-čiai dienų iki JAV prezidento rinkimų.

Policija dėl sprogdinimų Niujorke ir Naujajame Džersyje pašovė ir sulaikė Afganistane gimusį 28 metų amerikietį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių