Mianmaro kasykloje žemės nuošliauža palaidojo bent 11 žmonių

  • Teksto dydis:

Mianmaro šiaurėje mažiausiai 11 žmonių žuvo nuslinkus žemės nuošliaužai viename atokiame nefrito kasybos regione, taip pat baiminamasi, kad dingusiųjų esama daug daugiau, antradienį pranešė pareigūnai, informuodami apie naujausią incidentą tame neskaidriame sektoriuje.

Vietos gyventojai ir pareigūnai tebeieško žuvusiųjų palaikų po to, kai nestabilus šlaitas nuslinko pirmadienio naktį per liūtį netoli Pakanto miesto Kačinų valstijoje – karo nuniokotame regione, kuriame randamas nefritas yra labai paklausus kaimyninėje Kinijoje.

„Iki šiol radome 11 lavonų. Kai nuslinko žemės nuošliauža, ten nefrito ieškojo apie 50 žmonių“, – naujienų agentūrai AFP sakė vietos pareigūnė Nilar Myint (Nilar Mjint), pridūrusi, kad gelbėjimo operacija tebevyksta.

„Visą naktį smarkiai lijo“, – pridūrė ji.

Tame regione jau yra įvykusi ne viena pražūtinga žemės nuošliauža. Vėliausias didelis incidentas įvyko pernai lapkritį, kai žuvo apie 100 žmonių, o per dešimtis kitų mažesnių nelaimingų atsitikimų dar daugiau nefrito ieškotojų žuvo arba buvo sužeisti.

Dauguma tų aukų buvo keliaujantys darbininkai, ieškantys nefrito gabalų, likusių didelių kasybos bendrovių išeksploatuotuose karjeruose.

Spalį paskelbtoje ataskaitoje antikorupcinė priežiūros organizacija „Global Witness“ nurodė, kad Mianmare vien per 2014 metus buvo iškasta nefrito už 31 mlrd. JAV dolerių, bet didžioji dalis pelno nusėdo įtakingų kariškių bei buvusių chuntos veikėjų kišenėse, o ne pateko į valstybės iždą.

Organizacija nurodė, kad slapi nefrito kasybos pramonė galbūt yra „didžiausia gamtinių išteklių vagystė per naujausių laikų istoriją“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių