Mergaitei galvą nupjovęs vyras sumuštas įtūžusios minios

  • Teksto dydis:

Taivane vienas vyras, įtariamas nupjovęs galvą keturmetei, buvo sumuštas įtūžusios minios, o šis incidentas antradienį iš naujo įžiebė debatus, ar vaikžudžiams turėtų būti skiriama mirties bausmė.

Tas vyras sugriebė mergytę, kai ji dviratuku važiavo kartu su savo motina į vieną Taibėjaus metropoliteno stotį, ir nurėžė jai galvą virtuviniu peiliu, nurodė policija.

Įtariamasis nustūmė mergaitės motiną, kai ji mėgino išgelbėti dukrą. Septyni šalimais buvę žmonės taip pat nesugebėjo jo sulaikyti, pridūrė policija.

Mergaitė buvo įvardyta pavarde Liu, o vietos žiniasklaidos pranešimuose minima, kad šeima ją vadino „mažyte lempute“.

Policija nurodė, kad 33 metų įtariamasis, pavarde Wang (Vang), anksčiau buvo suimtas dėl narkotikų ir buvo gydomas dėl sutrikusios psichikos.

Tai buvo jau antrasis vaiko nužudymo incidentas Taibėjuje per trumpesnį negu metų laikotarpį. Jis išprovokavo didelės visuomenės dalies įtūžį ir kritiką prieš siūlančius atsisakyti mirties bausmės.

Taivane mirties bausmė buvo sugrąžinta 2010-aisiais po penkerių metų pertraukos. Egzekucijos šioje šalyje gali būti skiriamos tik už pačius sunkiausius nusikaltimus, tokius kaip žmogžudystė sunkinančiomis aplinkybėmis ir pagrobimai, bet politikos elitas nesutaria, ar turėtų būti baudžiama gyvybės atėmimu.

Parlamentas nurodė ketvirtadienį iš naujo svarstysiantis teisės aktą, kad asmenims, nužudžiusiems iki 12 metų vaiką, būtų skiriama mirties bausmė arba bent jau laisvės atėmimas iki gyvos galvos, kai nusikaltėlio psichika yra smarkiai sutrikusi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių