Meksikos oro uoste – 450 mln. dolerių vertės obligacijos iš JAV

  • Teksto dydis:

Šalia Meksikos sostinės esančiame oro uoste pareigūnai sulaikė 450 mln. dolerių vertės skolos vertybinių popierių, kurie iš Jungtinių Valstijų buvo atsiųsti vienai Meksikos kompanijai.

Sertifikatai, pasiųsti oro paštu, buvo aptikti Tolukos oro uoste. Siunta buvo pažymėta kaip „verslo korespondencija“, antradienį vietos radijui „Formula“ sakė Muitinės atstovas Ricardo Trevino (Rikardas Trevinas).

Pasak jo, pareigūnai žino, kokia kompanija išsiuntė obligacijas iš Jungtinių Valstijų ir kokiai Meksikos įmonei buvo skirtas šis siuntinys.

A.Trevino atsisakė jas įvardyti, tačiau nurodė, kad ši Meksikos bendrovė „veikia pasauliniu mastu“.

Pareigūnai taip pat nustatė šioje operacijoje dalyvavusį asmenį, bet R.Trevino atsisakė nurodyti jo tapatybę.

Sertifikatus, kurie buvo voke, „galima iškeisti į grynuosius pinigus bet kuriame banke“, sakė Muitinės atstovas. Jie buvo aptikti rentgeno aparatu.

Dabar pareigūnai aiškinsis, ar sertifikatai susiję su teisėta veikla. Jei taip – bus skirta piniginė bauda už jų vertės nedeklaravimą. Pagal tarptautines taisykles, muitinėje būtina deklaruoti bet kokią sumą, viršijančią 10 tūkst. JAV dolerių.

Tačiau R.Trevino sakė, kad sertifikatai gali būti susiję su „mokesčių slėpimu“. Jis pabrėžė, jog tai bus nuodugniai ištirta.

Sertifikatai buvo aptikti per tarptautinę muitinių operaciją prieš neteisėtą ginklų ir pinigų gabenimą, kurį vyko rugsėjo 19-spalio 10 dienomis.   


Šiame straipsnyje: Meksikaoro uostasobligacijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių