Meksikos kunigų nužudymą galėjo lemti išgertuvės

  • Teksto dydis:

Meksikos vyriausiasis prokuroras antradienį išreiškė abejonių, ar vienas iš dviejų pastarosiomis dienomis nužudytų kunigų tikrai buvo dvasininkas ir pareiškė, kad jie buvo nužudyti po išgertuvių su savo žudikais.

Tačiau šią versiją, pateiktą Verakruso valstijos generalinio prokuroro Luiso Angelo Bravo (Luiso Anchelo Bravo), išpeikė Katalikų Bažnyčios atstovas, kuris teigė, kad ji šmeižia aukas.

Kunigai Alejo Naboras Jimenezas Juarezas (Alechas Naboras Chimenesas Chuaresas) ir Jose Alfredo Suarezas de la Cruzas (Chose Alfredas Suaresas de la Krusas) pirmadienį buvo rasti negyvi pakelėje, praėjus dienai po to, kai jie buvo pagrobti iš bažnyčios Posa Rikoje.

L.A. Bravo atmetė spėliojimus, kad žmogžudystė gali būti susijęs su organizuotu nusikalstamumu ir paneigė ankstesnius pranešimus, kad aukos buvo pagrobtos. Verakruso valstija jau ilgus metus kenčia nuo narkotikų kontrabandos kartelių smurto.

„Aukos ir žudikai pažinojo vieni kitus. Jie gerai sutarė ir kartu girtavo“, – žurnalistams sakė L.A. Bravo.

„Susitikimas blogai baigėsi dėl alkoholio“, o smurtas kilo dėl to, kad anksčiau užpuolikai buvo paėmę apie 250 dolerių, sakė generalinis prokuroras ir pridūrė, kad pareigūnai jau išsiaiškino įtariamųjų tapatybes.

Įtariamieji pagrobė kunigo automobilį ir dar vieną mašiną. Viena iš aukų vėliau buvo rasta su devyniomis šautinėmis žaizdomis, o į kitą buvo šauta tik vieną kartą.

L.A. Bravo sakė, kad vienas iš nužudytųjų buvo zakristijonas, o ne kunigas. Tačiau Meksikos vyskupų konferencija, Meksikos arkivyskupija ir šių aukų vyskupija patvirtino, kad abu jie buvo įšventinti dvasininkai.

„Toks neatsakingas ir bjaurus pareiškimas rodo prokuroro moralės lygį“, – naujienų agentūrai AFP sakė nacionalinės arkivyskupijos atstovas Hugo Valdemaras (Hugas Valdemaras).

H. Valdemaras taip pat pareiškė, kad kaltinimai, esą žmogžudystes paskatino alkoholis, yra „bjaurus kunigų šmeižtas“.

„Dabar žmonės, kuriuos mylėjo bendruomenė, yra morališkai nužudyti“, – sakė jis ir pridūrė, kad prokuroro išvados buvo skubotos.

Remiantis informaciją apie išpuolius prieš dvasininkus renkančios nevyriausybinės organizacijos „Catholic Multimedia Center“ duomenimis, nuo 2012 metų Meksikoje nužudyta jau 14 katalikų dvasininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių