Meksikos įlankoje užsiliepsnojęs tanklaivis užgesintas

  • Teksto dydis:

Ilgiau nei parą trukęs didžiulis gaisras tūkstančius barelių degalų gabenančiame tanklaivyje sekmadienį buvo užgesintas, o naftos produktai į jūrą neišsiliejo, pranešė Meksikos valstybinė naftos bendrovė „Pemex“.

Visi „Pemex“ tanklaivio „Burgos“ įgulos nariai – 31 žmogus – buvo saugiai evakuoti. Laivas, užsiliepsnojęs netoli rytinio Verakruso uostamiesčio, gabeno per 160 tūkst. barelių dyzelino ir benzino.

„Pemex“, karinių jūrų pajėgų ir kitų tarnybų komandos stengėsi užgesinti ugnį. Įranga ir ugniagesiai buvo sutelkti iš visos šalies, o „Pemex“ taip pat konsultavo gaisrų gesinimo specialistai iš Hjustono miesto Teksase.

Bendrovės atstovas Israelis de la Pena (Israelis de la Penja) sakė naujienų agentūrai AFP, kad gaisras buvo užgesintas vėlai sekmadienį, bet apie 100 gelbėtojų tebestebi padėtį laive.

Karinių jūrų pajėgų ugniagesių tarnybos pareigūnas Antonio Chedrahui (Antonijus Čedrahui) anksčiau sakė, kad ant vandens matėsi liepsnos ir kad tai yra ženklas, jog „degalai skverbiasi į išorę“.

Tačiau „Pemex“ generalinis direktorius Jose Antonio Anaya (Chosė Antonijus Anaja) neigė, kad buvo padaryta kokios nors žalos aplinkai.

„Laivo korpusas dvigubas, o tai neleidžia jo gabenamiems degalams išsilieti“, – per spaudos konferenciją sakė J.A.Anaya.

Pasak jo, aplinkosaugos pareigūnai Meksikos įlankoje nerado jokių naftos produktų dėmių.

„Pemex“ vadovas nurodė, kad ant tanklaivio buvo išlieta apie 70 tūkst. litrų specialaus putojančio skysčio, numalšinusio liepsnas, taip pat buvo parengta 3 200 metrų ilgio plūduriuojanti užtvara, turėjusi sulaikyti teršalus, jeigu jie būtų išsilieję į jūrą.

Gaisro priežastis kol kas nežinoma.


Šiame straipsnyje: tanklaivisgaisrasdega

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių