Meksikoje nusikaltėliai numušė policijos sraigtasparnį: žuvo keturi žmonės

  • Teksto dydis:

Nusikaltėlių gauja antradienį numušė sraigtasparnį per policijos operaciją Meksikos neramioje vakarinėje Mičoakano valstijoje, o per šį incidentą žuvo orlaivio pilotas ir trys pareigūnai, pranešė gubernatorius.

Orlaivis dalyvavo operacijoje, per kurią buvo siekiama suimti nusikalstamų grupuočių lyderius, bet „pareigūnų sraigtasparnis buvo numuštas“, kai skrido virš raižytos vietovės, sakoma gubernatoriaus Silvano Aureoleso „Twitter“ žinutėje.

Per šį incidentą dar vienas pareigūnas buvo sužeistas.

S.Aureolesas nenurodė, kaip sraigtasparnis buvo numuštas netoli Apacingano miesto, esančio Tjera Kaljentės regione, jau daug metų kenčiančiame nuo narkotikų kontrabandininkų gaujų ir savavalių keršytojų smurto.

„Atlikdama pareigą apsaugoti piliečius, valstija ir federacija nepasiduos tiesioginėje kovoje su nusikalstamumu“, – rašė gubernatorius.

Meksikoje nusikaltėliai sraigtasparnį numušė jau antrąkart nuo praeitų metų. Pernai vadinamasis Chalisko naujosios kartos narkotikų kartelis kaimyninėje Chalisko valstijoje raketa numušė kariuomenės orlaivį; tąsyk žuvo aštuoni juo skridę žmonės.

Mičoakane religiniu judėjimu besidedantis Tamplierių narkotikų kontrabandos kartelis buvo įsitvirtinęs Tjera Kaljentėje, kol žaliųjų citrinų augintojai 2013 metais suformavo savisaugos pajėgas, pradėjusias kovoti su šia gauja.

Kartelis susilpnėjo, kai pareigūnai suėmė arba nukovė jo aukščiausius lyderius, bet vėliau susikūrė smulkesnių nusikalstamų grupuočių.

Meksikos gubernatoriaus abejonės

 Meksikos neramios vakarinės Mičoakano valstijos gubernatorius atsiėmė savo pareiškimą, kad nusikaltėlių gauja antradienį numušė policijos sraigtasparnį, ir nurodė, kad pareigūnai tiria katastrofos priežastis.

„Negaliu patvirtinti, kad jis buvo numuštas. Atliekame tyrimus“, – televizijai „Televisa“ sakė gubernatorius Silvano Aureolesas (Silvanas Aureolesas).

Keliomis valandomis anksčiau jis savo „Twitter“ žinutėje rašė, kad trys policininkai ir pilotas žuvo, kai jų orlaivį „numušė“ nusikaltėliai.

S.Aureolesas nurodė, kad vienas gyvas likęs pareigūnas galbūt pateiks informacijos, kas iš tikrųjų nutiko, bet kol kas jis gydomas intensyviosios slaugos skyriuje.

Gubernatorius patvirtino, kad sraigtasparnis sudužo per policijos operaciją, surengtą siekiant suimti neįvardytos gaujos, mėginusios pagrobti vieną ūkininką, vadeivas.

Praeitais metais „Chalisko naujosios kartos“ narkotikų kontrabandininkų kartelis raketa numušė kariuomenės sraigtasparnį. Tąsyk žuvo septyni kariai ir viena policininkė.

Per antradienio vakarą surengtą spaudos konferenciją S.Aureolesas sakė, kad teisėsaugos pareigūnai per neseniai Mičoakane surengtus reidus konfiskavo du raketų paleidimo įtaisus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nigga

nigga portretas
Ten tai nusikalteliai o ne lietuvos pusgaidziai kur tik pakalbet blatnai tesugeba
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių