Maskva kaltina Vašingtoną įtampos didinimu

  • Teksto dydis:

 Jungtinių valstijų pareiškimai apie padėtį Ukrainoje stipriną įtampą Maskvos ir Vašingtono santykiuose, pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerija (URM).

„Apgailestaujame, kad JAV vis labiau įsitraukia į įtampos stiprinimą Rusijos ir Amerikos santykiuose, o Valstybės departamento atstovai žavisi antirusiška propaganda. Beje, jiems tai ne pirmas kartas“, – sakoma Rusijos URM komentaruose, paskelbtuose penktadienį.

„Neginčijama, kad būtent JAV palaikė antikonstitucinį perversmą Kijeve, o vėliau stumtelėjo ten susidariusį režimą link šiurkštaus susidorojimo su rusakalbiais gyventojais, kurie tvirtai reikalauja, kad būtų laikomasi jų teisėtų teisių. Tai dar vienas patvirtinimas, kad Vašingtonas visiškai tenka dalis atsakomybės už kraujo liejimą“, – tvirtina Rusijos URM.

„Vašingtonas diena iš dienos atkartoja nepagrįstus melus, srautu besiliejančius iš Kijevo. Nesibaido ir savų tokio paties raugo „išgalvojimų“. Tikslas akivaizdus – užtušuoti tikrąsias to, kas vyksta Ukrainoje, priežastis, siekiant išpainioti savo globotinius Kijeve, kaip ir save“, – nurodo Rusijos užsienio reikalų ministerija.

„JAV administracijai neverta versti kaltojo kaltės nekaltajam. Garbingiau ir atsakingiau būtų patylėti, jeigu jau taip sunku pripažinti tiesą“, – sakoma komentare.

Ministerija pažymi, kad JAV administracija ryšium su krize Ukrainoje surengė Rusijos „juodinimo kampaniją“.

„Atmetame viešas be įrodymų insinuacijas, kurias diena iš dienos tiražuoja Valstybės departamento oficialaus atstovo pavaduotoja Marie Harf (Mari Harf). Per pastarųjų dienų spaudos konferencijas ji „prikapojo“ (visą) krepšį antirusiškų klišių, kurias Vašingtonas atkakliai bando primesti tarptautinei visuomeninei nuomonei“, – sako ministerija.

„Be kitų dalykų, iš Valstybės departamento tribūnos pareikšta, kad Rusija neva ketina perduoti Donecko ir Luhansko liaudies gynėjams sunkiąją zenitinę ginkluotę. Dar daugiau, buvo teigiama, kad iš Rusijos teritorijos artilerijos ugnimi apšaudomi ukrainiečių kariškiai. Beje, visa tai lydėjo nuorodos į kažkokius „įrodymus“, kuriuos neva turi JAV. Nė vienas iš tų „įrodymų“, beje, nebuvo pateiktas, bet tai ir nenuostabu. Faktų ir konkretumo, paremiančių melagingus tvirtinimus, paprasčiausiai nėra“, – teigiama Rusijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojenesantaikos kurstymasRusijaJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

ruskiui

ruskiui portretas
tai kad jusu niekas neprase cia prisiveisti, turit ruskija ten ir dauginkites, ko velkates i kitas salis

SUSKIUI LIETUVIUI

SUSKIUI LIETUVIUI portretas
RUNKELI ,NEKISK SAVO KVAILA SNUKI KUR TAVE NEPRASO

tam RUSAS

tam RUSAS portretas
tai ko sėdi ne savo tėvynėje, laimingasis ruskiau suskiau?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių