Malaizijos premjeras išteisintas dėl 700 mln. dolerių įplaukų

  • Teksto dydis:

Malaizijos generalinis prokuroras antradienį paskelbė, kad beveik 700 mln. JAV dolerių suma, pervesta į premjero Najibo Razako (Nadžibo Razako) privačias sąskaitas, buvo Saudo Arabijos karališkosios šeimos privati dovana, todėl vyriausybės vadovas nepadarė jokios nusikalstamos veikos.

Šis pranešimas užbaigė kelis mėnesius trukusį neaiškumą, kai N. Razakas buvo smarkiai spaudžiamas atsistatydinti dėl finansinio skandalo, sukėlusio didžiausią politinę krizę nuo jo atėjimo į valdžią 2009 metais.

Tačiau generalinio prokuroro Mohamedo Apandi Ali (Mohamedo Apandžio Alio) pareiškimas nepateikė atsakymo, kodėl Saudo Arabijos karališkoji šeima pervedė tuos pinigus, taip pat nebuvo išsamiau paaiškinta, kam tos lėšos buvo panaudotos.

Pasak M.Apandi Ali, Malaizijos kovos su korupcija agentūros tyrimas parodė, kad nebuvo jokios nusikalstamos veikos, nes 681 mln. dolerių suma, pervesta į N. Razako sąskaitas nuo 2013-ųjų kovo iki balandžio, buvo „neabejotinai padovanota“ Saudo Arabijos karališkosios šeimos kaip asmeniškai paaukotos lėšos.

Prokuroras pridūrė, kad premjeras tų pačių metų rugpjūtį grąžino 620 mln. dolerių Saudo Arabijai, nes tie pinigai nebuvo panaudoti. Jie nepaaiškino, koks buvo kitos šios sumos dalies – 61 mln. dolerių – likimas.

M.Apandi Ali sakė, kad jokios to pervedimo priežastys nebuvo įvardytos ir kad tai yra N. Razako bei Saudo Arabijos karališkosios šeimos asmeninis reikalas. Prokuroras pabrėžė, kad nėra jokių įrodymų, jog tie pinigai buvo sumokėti kaip paskatinimas arba padėkos mokestis už kokią nors premjero atliktą paslaugą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių