Maištavę migrantai pabėgo iš Ispanijos sulaikymo centro

  • Teksto dydis:

Ispanijos pareigūnai ketvirtadienį pranešė, kad ieško 26 migrantų, pabėgusių iš sulaikymo centro po „maišto“, per kurį buvo sužeisti penki policijos pareigūnai.

Maždaug 70 leidimo gyventi šalyje neturinčių užsieniečių, kurie buvo laikomi prie pietrytinio Mursijos miesto esančiame Sangonera la Verdės centre, pabėgo trečiadienio vakarą, pranešė vietos valdžios atstovas naujienų agentūrai AFP.

„Vienas iš užsieniečių pirmiausia apsimetė sergantis, o kai jo atvyko greitoji pagalba, kiti pradėjo maištą“, – sakė policijos atstovė.

Per neramumus vyrai „griebė ugnies gesintuvus, įvairius daiktus ir juos svaidė“, – kalbėjo atstovė ir pridūrė, kad per susirėmimus buvo nesunkiai sužeisti penki policijos pareigūnai.

Pasak vietos valdžios atstovo, vis dar ieškoma 26 migrantų, „beveik visi jie yra alžyriečiai“.

Žmogaus teisių gynimo grupės ne kartą kritikavo kalėjimus primenančias gyvenimo sąlygas Ispanijos septyniuose migrantų sulaikymo centruose. Kai kuriuose atvykėliai gyvena perpildytuose kambariuose, naudojasi nehigieniškais tualetais, juose trūksta socialinių tarnybų ar vertėjų.

Šie centrai skiri asmenims, kurie atvyksta į Ispaniją neturėdami leidimo joje gyventi ir laukia deportavimo.

Remiantis Ispanijos policijos pareigūnų sąjunga SUP, tai jau ne pirmas toks incidentas Sangonera la Verdės centre.

Rugpjūčio mėnesį per „panašų kivirčą“ iš jo pabėgo dešimt žmonių, sakoma pranešime, raginančiame „nedelsiant uždaryti šį centrą“, kuriame trūksta personalo ir kuris kelia pavojų saugumui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

derybininkas

derybininkas portretas
jie cia atvyko nes geroji merkel pakviete juos ne dirbti o i svecius nejau svecias cia dirbs jis dziaugiasi gyvenimus ir pramogauja jis nori gyventi viezbutyje kus r viskas iskaiciuota o cia ispanai pamyne jo oruma reis paduoti i gagos teisma

jes

jes portretas
isvalyti ES nuo valkatu nesiojanciu herpiu ir kitu ligu uzkrata

Zosė

Zosė portretas
Vis bėga bėga ir bėga.... Gal kas pasakys kur tie migrantai bėga ? Gal koks naujas tarptautinis maratonas už gerus pinigus ?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių