M. Gorbačiovas: šaltasis karas jau atvirai vyksta, kas toliau?

  • Teksto dydis:

Paskutinis Sovietų Sąjungos vadovas Michailas Gorbačiovas penktadienį apkaltino Jungtines Valstijas Rusijos stumimu į naują šaltąjį karą, perspėdamas, kad šis priešiškumas gali peraugti į ginkluotą konfliktą.

Jungtinės Valstijose „jau įtraukė mus į naują šaltąjį karą, mėgindamos realizuoti savo pagrindinę triumfalizmo idėją“, M.Gorbačiovas sakė interviu naujienų agentūrai „Interfax“.

„Kur visa tai mus nuves? Šaltasis karas jau atvirai vyksta. Kas toliau? Deja, jau negaliu tvirtai pasakyti, kad šaltasis karas nenuves į „karštąjį“. Bijau, kad jie gali surizikuoti“, – pridūrė 83 metų buvęs Sovietų Sąjungos prezidentas, kuris, būdamas valstybės vadovu, siekė šiltesnių santykių su Vakarų šalimis, bet yra kritikuojamas Rusijoje, kad leido subyrėti supervalstybei.

M.Gorbačiovas pernai lapkritį perspėjo, kad pasaulis yra atsidūręs „ant naujo šaltojo karo slenksčio“.

Savo naujausiuose komentaruose jis kritikavo Vakarų šalis dėl paskelbtų sankcijų Rusijai.

„Dabar iš Amerikos, ir Europos Sąjungos tegirdime tik apie sankcijas Rusijos atžvilgiu. Negi jie visai pametė galvas?“ – klausė jis.

Pernai gruodį M.Gorbačiovas viename straipsnyje ragino JAV ir ES „atitirpinti santykius“ su Rusija.

Anksčiau jis griežtai kritikuodavo Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną dėl „imituojamos demokratijos“, tačiau pastaruoju metu M.Gorbačiovas palaikė Kremliaus kursą, sakydamas, kad pasaulis turėtų sveikinti Rusijos įvykdytą Krymo aneksiją kaip istorinės klaidos atitaisymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Didžiausia Gorbio klaida kad nestojo prieš valdžios pagrobimą Rusijoje KGB banditams. Nors tuom metu tokie jie neatrodė, tiksliau nerodė tikrojo veido. Toje vietoje ir prasidėjo šaltasis karas.

vanga-

vanga- portretas
Gorbis jau net temperaturos nejaucia,matyt greit pats visai atsals! Karas gi jau "verdantis"!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių