Per istorinius potvynius Luizianoje žuvo 11 žmonių, užlieta 40 tūkst. namų

  • Teksto dydis:

Dėl istorinių potvynių Luizianoje žuvusių žmonių skaičius antradienį padidėjo iki 11, o besiplečianti potvynių teritorija privertė valdžią paskelbti stichinę nelaimę 20-yje šios pietrytinės valstijos parapijų.

Istoriniai potvyniai

Nors potvynio vandenys kai kur Luizianos pietuose nuslūgo, kitur vanduo kilo. Nacionalinė meteorologijos tarnyba vėl paskelbė perspėjimus dėl potvynių.

„Vandenims judant į pietus, matome precedento neturinčius potvynių lygius“, – spaudos konferencijoje sakė Luizianos gubernatorius Johnas Belas Edwardsas (Džonas Belas Edvardsas).

Pareigūnai nurodė, kad potvyniai paveikė 40 tūkst. namų ir kad laikinose prieglaudose yra daugiau kaip 8 tūkst. žmonių. Daugiau kaip 20 tūkst. žmonių buvo išgelbėta arba evakuota.

20 parapijų, kurios maždaug atitinka apygardas kitose valstijose, buvo paskelbtos nelaimės zonomis. Jų skaičius padidėjo nuo keturių pirmadienį ir 12 anksčiau antradienį.

Paskelbimas nelaimės zona sudaro sąlygas skirti federalines lėšas gelbėjimo operacijoms, laikinam apgyvendinimui ir kitiems dalykams.

„Mes kaip tik dabar judame į atsigavimo fazę. Vis dar gelbstime pietinėje parapijos dalyje“, – sakė Livingstono parapijos, kurioje potvyniai paveikė daugiau kaip 75 proc. teritorijos, prezidentas Laytonas Ricksas (Leitonas Riksas).

Buvo pranešimų apie plėšikavimą rajonuose, kur gyventojai paliko savo namus ir kompanijas.

Daug municipalitetų dėl šios problemos ir, taip pat, siekdami sudaryti sąlygas gelbėtojams laisvai judėti naktimis, įvedė vakarinę komendanto valandą.

„Jaučiau, kad tai yra geriausias būdas apsaugoti mūsų gyventojus“, – sakė Ist Baton Ružo šerifas Sidas Gautreaux (Sidas Gotro), kuris pridūrė, kad nuo pirmadienio popietės dėl plėšikavimo buvo areštuota 10 žmonių.

Žmonės kenčia

J.B.Edwardsas sakė, kad maždaug 34 tūkst. namų ir firmų vis dar yra be elektros – tvyrant vasaros karščiams ir esant dideliam santykiniam oro drėgnumui.

„Vis dar yra daug žmonių, kurie kenčia“, – sakė jis.


Šiame straipsnyje: LuizianapotvyniaiJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių