Londono oro uostas evakuotas dėl „cheminio incidento“

  • Teksto dydis:

Londono Sičio oro uostas penktadienį buvo evakuotas dėl įtariamo ašarinių dujų CS nuotėkio per skrydžius sutrikdžiusio „cheminį incidentą“, kai 27 keleiviai pasijuto blogai.

Arčiausiai Londono centro esantis oro uostas buvo vėl atidarytas po trijų valandų nuo pirmojo pranešimo apie incidentą, kai apie 500 žmonių buvo evakuoti, o keliems keleiviams prireikė medikų pagalbos dėl sutrikusio kvėpavimo.

Apieškojus oro uostą „buvo aptikta, kaip manoma, CS dujų arba aerozolio“, sakoma Skotland Jardo pranešime.

„Šio incidento priežastis kol kas nepatvirtintas, o pareigūnai aiškinasi, ar cheminė medžiaga iš kanistro pasklido atsitiktinai, – pridūrė policija. – Pareigūnai tiria, ar jis (kanistras) nebuvo išmestas kurio nors keleivio prieš registracijos procedūrą.“

„Niekas nebuvo suimtas, o tyrimai tęsiami“, – pažymėjo pareigūnai.

Londono greitosios pagalbos tarnyba nurodė, kad du nukentėjusieji buvo išvežti į ligoninę, o 25 žmonėms, kuriems buvo sutrikęs kvėpavimas, pagalba suteikta vietoje.

28 metų Davidas Morrisas (Deividas Morisas) sakė registravęsis skrydžiui į Edinburgą.

Vienu metu jis pradėjo smarkiai kosėti, kad net negalėjo pratarti žodžio, pasakojo vyras. Jis pridūrė, kad padėtis atrodė „gana bauginama“.

„Po dviejų minučių mums šūktelėjo visiems išeiti“, o keleivius registruojantys darbuotojai bėgo lauk, peršokę per savo stalus, nurodė D.Morrisas.

„Visi šaukė ir bėgo durų link“, – prisiminė vyras.

Keleiviai likę nežinioje

Londono ugniagesių brigada buvo iškviesta dėl „pranešimų apie cheminį incidentą“ oro uoste Londono rytiniame Doklandso rajone. Londono Sičio oro uostas aptarnauja daugiausiai verslo ir vietinių skrydžių keleivius.

Ugniagesiai nurodė, kad įvykio vieta buvo „išvėdinta, apieškota ir paskelbta saugia“. Pasak pareigūnų, per paiešką nebuvo užfiksuota jokių cheminių medžiagų padidėjusi koncentracija.

Keli atskrendantys lėktuvai iš Frankfurto, Amsterdamo ir Paryžiaus buvo nukreipti į kitus oro uostus arba skrydžiai buvo atšaukti.

Oro uostas nurodė, kad skrydžių režimas dar kurį laiką išliks sutrikęs ir paragino keleivius susisiekti su oro bendrovėmis.

Ispanas verslininkas Fernando Bausa (Fernandas Bausa) tikėjosi išskristi į Madridą.

„Mūsų skrydis buvo atšauktas, po to laukėme ilgiau kaip tris valandas. Dabar stengiamės išsiaiškinti, kas bus toliau, ar bus kitas skrydis rytoj“, – jis sakė naujienų agentūrai AFP.

Vokietė turistė Anne Kunz (Anė Kunc) ketino skristi į Liuksemburgą.

„Sulaukėme puikios pagalbos. Gavom pledų, kavos ir gėrimų“, – sakė ji.

Londono Sičio oro uostas pagal aptarnaujamų keleivių skaičių yra 13-as judriausias Didžiojoje Britanijoje. Praeitais metais juo pasinaudojo iš viso 4,3 mln. keleivių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių