Lichtenšteino pareigūnai spėja, kad bankininką nužudęs įtariamasis nusižudė

  • Teksto dydis:

Lichtenšteino policija pirmadienį pareiškė, kad „Robinu Hudu“ save laikantis finansininkas, įtariamas, kilus konfliktui dėl pinigų, nužudęs bankininką, gali būti nusižudęs, bet kol kas jo tebeieškoma.

Policija nurodė, kad pareigūnai rado Juergeno Hermanno (Jurgeno Hermano) vairuotojo pažymėjimą ir pasą, o pastarajame ranka parašytas jo prisipažinimas bei atsisveikinimas su pasauliu.

Jo pėdomis sekę šunys atvedė prie Reino upės kranto, kur buvo rasti įtariamojo drabužiai.

Dėl to manoma, kad tikriausiai J.Hermannas nusižudė, sakė policija, bet jo vis tiek bus ieškoma.

Anksčiau buvo pranešta, kad automobilis, kuriuo paspruko įtariamasis, buvo rastas kaimo vietovėje prie Reino upės šalies šiaurinėje dalyje, netoli Šveicarijos ir Austrijos sienų.

Manoma, kad J.Hermannas nužudė Lichtenšteino banko „Frick“ vadovą Juergeną Fricką, kilus konfliktui dėl pinigų.

Įtariamojo ieškojo policija su dresuotais šunimis ir sraigtasparniais. Vietos gyventojams patarta būti atsargiems, jeigu susidurtų su J.Hermannu.

Dar vienu iššūkiu pareigūnams tapo J.Hermanno interneto tinklaraštyje pirmadienį pasirodžiusi žinutė anglų kalba: „sugauk mane, jei gali, gyvą ar mirusį – atlygis 200 000 000 CHF“.

Lichtenšteino Robinu Hudu tinklaraštyje save vadinantis J.Hermannas septynerius metus ginčijosi su banku „Frick“ ir šalies vyriausybe dėl, jo teigimu, įstatymo pažeidimo, kuris jam pridarė didelių nuostolių.

Jis siekė išieškoti 200 mln. Šveicarijos frankų (163 mln.eurų) iš valstybės ir 33 mln. Šveicarijos frankų iš „Frick“ dėl jo investicinės bendrovės ir fondų žlugimo.

J.Hermannas taip pat metė iššūkį „finansų mafijai“, kuri, anot jo, kontroliuoja visą 37 tūkst. gyventojų šalį.

Pagal Lichtenšteino teisinę tradiciją policija neįvardino J.Fricko kaip aukos. Tačiau jo pavardė pasirodė keliuose žiniasklaidos pranešimuose, kuriuose taip pat nurodoma, kad bankininkas yra artimai susijęs su buvusiu šalies premjeru.

Bankininko kūną pirmadienį rado vienas banko darbuotojų įstaigos požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje pietiniame Balcerso mieste.

J.Hermanną užfiksavo stebėjimo kameros. Manoma, kad jis atsekė J.Ficką iki aikštelės ir nušovė jį, kai šis išlipo iš automobilio.


Šiame straipsnyje: Bankininkasžudikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių