Lenkija vėl pradėjo procedūrą dėl režisieriaus R. Polanskio ekstradicijos

  • Teksto dydis:

Lenkija antradienį iš naujo pradėjo procedūrą dėl „Oskaru“ apdovanoto kino režisieriaus Romano Polanski (Romano Polanskio) ekstradicijos į Jungtines Valstijas, siekiančias paskirti jam nuosprendį byloje dėl neleistinų lytinių santykių su nepilnamete prieš beveik keturis dešimtmečius.

Teisingumo ministras Zbigniewas Ziobro (Zbignevas Ziobras) sakė Lenkijos radijui, kad jis pateiks apeliaciją Aukščiausiajam Teismui, užginčijančią ankstesnį sprendimą, jog R.Polanski neturėtų būti išduotas Amerikai.

Spalį pietinio Krokuvos miesto teismas nutarė, kad R.Polanskis neturi būti išduotas Jungtinėms Valstijoms, o prokurorai sutiko, kad toks sprendimas yra „pagrįstas“.

Krokuvos teismas griežtai kritikavo JAV atliktą tyrimą R.Polanski byloje, sakydamas, kad Amerikos teisėjai ir prokurorai pažeidė „sąžiningo teismo taisykles“.

Vienas iš jo advokatų tuo metu sakė, kad teismo sprendimas „užbaigia teisinį procesą“ prieš 82 metų lenkų ir prancūzų kilmės režisierių.

Tačiau Z.Ziobro savo ruožtu pareiškė, kad ta nutartis yra „stebinanti“, ir sakė, kad ji bus peržiūrėta.

R.Polanski yra ieškomas Jungtinių Valstijų, kurios nori paskelbti nuosprendį byloje dėl Samanthos Geimer (Samantos Geimer) išžaginimo 1977 metais po vienos fotosesijos Los Andžele.

S.Geimer tuo metu buvo 13-metė, o R.Polanski – 43 metų.

Režisierius tuo metu padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl neteisėtų lytinių santykių su nepilnamete, išvengdamas bylos perdavimo teismui, bet vėliau pabėgo iš šalies, baiminamasis, kad jam bus paskirta griežta bausmė. Šiuo metu jis gyvena Prancūzijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių