Latvijos žurnalistų asociacija pasmerkė TV3 operatoriaus sulaikymą

  • Teksto dydis:

Latvijos žurnalistų asociacijos taryba griežtai pasmerkė policijos pareigūnų veiksmus, kai buvo sulaikytas televizijos kanalo TV3 operatorius per protesto akciją prie Rusijos ambasados pirmadienį, ir pareiškė, kad tai yra nepriimtinas išraiškos laisvės varžymas ir kišimasis į žurnalistų darbą.

Pasak asociacijos, incidentas, įvykęs per piketą prie Rusijos ambasados Rygoje, verčia rimtai susirūpinti policijos pareigūnais, kurių užduotis yra ginti žmonių teisę laisvai, nepažeidžiant įstatymų, reikšti savo nuomonę ir gauti informaciją, ir kurie gerai supranta šių teisių svarbą ir savo pareigas.

Žurnalistai ragina valstybės policijos viršininką Intą Kuzį ir vidaus reikalų ministrą Rihardą Kozlovskį skubiai įvertinti policijos pareigūnų veiksmus ir pasiaiškinti visuomenei.
TV3 operatorių Sergejų Medvedevą pareigūnai suėmė per demonstraciją prie Rusijos ambasados Rygoje, kuri vyko pirmadienį palaikant Ukrainos ginkluotųjų pajėgų lakūnę Nadeždą Savčenko. Pirminiuose pranešimuose policija nurodė, kad sulaikymo priežastis yra šiukšlinimas – operatorius ant žemės numetė skiautę popieriaus.

Televizijos kanalo TV3 atstovas Alvilis Viksnė naujienų agentūrai BNS sakė, kad operatorius prie Rusijos ambasados dirbo savo darbą – filmavo protesto kampaniją. Policijos pareigūnai tvirtina, kad iš jo kišenės iškrito popieriaus skiautė su Rusijos prezidento Vladimiro Putino atvaizdu. Jie paprašė operatoriaus liautis platinus skrajutes ir pakelti iškritusį popierių, tačiau operatorius atsakė, kad iškritusi šiukšlė yra ne jo. Pareigūnai sulaikė operatorių ir nuvežė jį į policijos nuovadą.

Pirmadienį maždaug 50 žmonių protestavo prie Rusijos ambasados, rodydami paramą ukrainiečių pilotei N.Savčenko, kurią Rusija kaltina dviejų rusų žurnalistų nužudymu.

Rusijos federalinis Tyrimų komitetas, tiesiogiai pavaldus prezidentui Vladimirui Putinui, kaltina N. Savčenko teikus koordinates vienam apšaudymui iš minosvaidžių Rytų Ukrainoje, per kurį žuvo du Rusijos žurnalistai. Tačiau N.Savčenko gynybos advokatai turi įrodymų, kad moters nebuvo to incidento vietoje, nes Rusijos palaikomi separatistai ją sučiupo valandą ar dvi prieš žurnalistus pražudžiusį sprogimą. Ukraina kaltina Rusiją jos pagrobimu ir reikalauja pilotės paleidimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vadinasi

vadinasi portretas
būtina Latvijos policijos gretas palaisvinti nuo putinofilų, ir viskas, ir nieko daugiau nereikia nei sakyti, nei aiškintis. Geriau mažiau policijos pareigūnų, bet patriotų, nei daug šiukšlių, kurios taip ir laukia "išlaisvinimo". Tokia pati situacija gali atsitikti ir pas mus, Lietuvoje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių