Lamanšo tunelyje migrantai sustabdė traukinių eismą

  • Teksto dydis:

Šimtai geležinkelių bendrovės „Eurostar“ keleivių antradienį įstrigo tamsoje, kai „įsibrovėliai“ blokavo bėgius netoli Prancūzijos šiaurinio Kalė uostamiesčio, dar kartą sutrikdydami eismą Lamanšo tuneliu, kuriuo daug migrantų mėgina pasiekti Didžiąją Britaniją.

Apie 5 val. Prancūzijos (6 val. Lietuvos) laiku 9055-ojo reiso traukinio, važiavusio iš Paryžiaus į Londoną, keleiviai tebelaukė Kalė Fretuno stotyje, kai ant bėgių užlipę „įsibrovėliai“ užkirto kelią traukiniams įvažiuoti į Lamanšo tunelį, nurodė vienas „Eurostar“ pareigūnas.

Keleiviams buvo dalijamas vanduo ir maistas, o „gelbėjimo tarnybos taip pat dalyvavo, kad padėtų tiems, kam reikia pagalbos, ypač senyvo amžiaus žmonėms“, pridūrė pareigūnas, komentuodamas „komplikuotą“ padėtį.

Viena iš to traukinio keleivių Geraldine Guyon (Žeraldin Giujon) sakė, kad padėtis lieka įtempta stotyje, esančioje šalia Kalė, kur apie 3 000 migrantų gyvena improvizuotoje stovykloje ir vis dažniau mėgina patekti į Lamanšo tunelį, kad pasiektų Britaniją.

„Turbūt apie tūkstantis žmonių yra platformose kurios yra perpildytos. Neskelbiami jokie pranešimai; esama karių“, – pridūrė G.Guyon, esanti 18 vagonų keleiviniame sąstate, kuris pagal „Eurostar“ taisykles gali vežti ne daugiau negu 750 žmonių.

Londone gyvenanti 23 metų prancūzė Clothilde (Klotild) sakė mačiusi per traukinį bėgančius policininkus ir sakė mananti, kad migrantai užlipo ant vagonų stogų.

„Mes migrantų nematėme, bet žinome, kad jų esama visur ant stogų. Štai kodėl laukėme sraigtasparnio – kad būtų užtikrinta, jog virš mūsų nėra migrantų, – aiškino moteris. – Keleiviams neleidžiama išeiti iš stoties – nebent įsėsti į taksi prie įėjimo.“

Prancūzijos geležinkelių bendrovės SNCF atstovas sakė, kad žmonės, užlipę ant bėgių Prancūzijos pusėje, privertė traukinį sumažinti greitį.

„Kai traukinys sustojo, įsikišo teisėsaugos pareigūnai. Dėl to buvo užblokuoti „Eurostar“ (traukiniai), kurie važiavo į Londoną, o dėl saugumo priežasčių teko išjungti elektrą“, – nurodė jis..

Vienas „Eurostar“ pareigūnas sakė, kad bendrovė tikisi išvežti keleivius į Londoną artimiausiomis valandomis. Dėl šio incidento taip pat buvo sutrikdyti penki kiti reisai, kurių traukiniai buvo grąžinti į stotį, iš kurios išvažiavo arba vėliau tęsė kelionę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių