L. Linkevičius: turime padėkoti per perversmą Turkijoje dirbusiems diplomatams

  • Teksto dydis:

Nepaisant kritikos, reikia padėkoti Turkijoje nepavykusio karinio perversmo naktį dirbusiems Lietuvos diplomatams, sako užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Visa kritika yra teisinga, bet aš norėčiau padėkoti tiems diplomatams, kurie visą tą naktį nemiegojo, ir nepaisant pavojaus, šaudant ir sproginėjant aplink ambasadą, jie nepaliko darbovietės“, - BNS trečiadienį sakė L.Linkevičius.

Jis teigė, kad tuo metu ambasadoje dirbo du asmenys, o jiems padėjo žmonės iš Užsienio reikalų ministerijos.

Pasak ministro, ambasados darbuotojai dirbo visą naktį ir paskui visą dieną be poilsio, o į kai kuriuos gyventojų skambučius negalėjo atsiliepti dėl pradingusio ryšio.

L.Linkevičius sutiko su prezidentės Dalios Grybauskaitės pasisakymu, kad karštuose pasaulio taškuose Lietuva turi skirti didesnį dėmesį konsuliniams reikalams ir piliečių interesų gynimui. Visgi ministras sakė, kad papildomų lėšų naujiems konsulų etatams ambasadose jo vadovaujama ministerija neturi.

„Tokia realybė. Turėsime maksimaliai išnaudoti tuos resursus, kuriuos turime, skiriant naujas užduotis esamiems darbuotojams“, - kalbėjo Lietuvos diplomatijos vadovas.

Praėjusią savaitę nepavykusio karinio perversmo metu Turkijoje buvo daugiau nei 2 tūkst. Lietuvos piliečių, tačiau daugiausiai jų poilsiavo kurortuose, kurie yra toli nuo politinių centrų, kur vyko neramumai.

Prezidentė D.Grybauskaitė trečiadienį sakė, kad perversmo naktį ne visi lietuviai galėjo prisiskambinti į Lietuvos ambasadą Turkijoje.

Neramumų metu Lietuvos ambasadorius Audrius Brūzga buvo Lietuvoje. Jis buvo grįžęs į Lietuvą dalyvauti šiomis dienomis vykstančiame Lietuvos ambasadorių susitikime. Diplomatas trečiadienį BNS sakė nekomentuosiantis ambasados darbo perversmo naktį.

Per Turkijoje surengtą nesėkmingą perversmą žuvo mažiausiai 290 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių