Kryme dviem mėnesiams areštuotas įtariamas diversantas

  • Teksto dydis:

Simferopolyje Kijevo rajono teismas uždarame posėdyje nutarė Ukrainos gyventojui Jevhenui Panovui taikyti prevencinę priemonę – dviejų mėnesių kardomąjį kalinimą, pranešė vienas teismo tarnautojų.

„Panovas areštuotas dviem mėnesiams“, – sakė jis ketvirtadienį žurnalistams.

Įtariamąjį iš teismo salės išvedė policininkai ir įsodino į mikroautobusą.

Oficialiai komentuoti teismo tarnautojai atsisakė, teigdami, kad žurnalistai nėra proceso dalyviai.

Trečiadienį Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FST) pranešė sutrukdžiusi Ukrainos žvalgybos parengtam teroro aktui Kryme. Teigta, kad Rusijos specialiosios pajėgos, remiamos kitų jėgos padalinių, sutrukdė diversinei teroristinei grupei įsiveržti į Krymą iš Ukrainos teritorijos.

FST taip pat pranešė, kad sulaikytas vienas diversijos rengėjų – „Panovas Jevhenas Oleksandrovičius, gimęs 1977 metais, Zaporižės srities gyventojas. Ukrainos Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos bendradarbis“. Jis esą duoda parodymus.

Ukrainos Gynybos misterija, Vyriausioji žvalgybos vadyba ir Nacionalinio saugumo ir gynybos taryba neigia pranešimus apie „ukrainiečius diversantus“.

Gynybos ministerija taip pat neigia Rusijos kaltinimus, kad iš Ukrainos pusės buvo apšaudytas Krymas, ir vadina juos niekuo nepagrįstais.

J.Panovo brolis Ihoris Kotelianecas mano, kad Jevgenijus buvo pagrobtas Zaporižės srityje ir nuvežtas į Krymą. Anot I.Kotelianeco, jo brolis, antiteroristinės operacijos prieš prorusiškus kovotojus Ukrainos rytuose dalyvis, savanoris, pats į okupuotą pusiasalį nebūtų važiavęs.

Ukrainos policija pradėjo baudžiamąją bylą dėl Ukrainos piliečio J.Panovo pagrobimo.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijaUkrainaFSTKrymasJevhenas Panovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Kijeve areštuoti 3-is Rusijos KGB diversantai neribotam laikui !!, naftos kaina krenta iki 20$ už bačką !!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių