Kremliaus kritiko žudikams gresia kalėjimas iki gyvos galvos

  • Teksto dydis:

Maskvos karinis teismas pirmadienį už uždarų durų pradėjo pradinį Kremliaus kritiko Boriso Nemovo nužudymo bylos svarstymą, sakė vienas teisininkas.

Buvęs premjero pavaduotojas ir vienas garsiausių prezidento Vladimiro Putino kritikų B .Nemcovas buvo nušautas 2015 metų vasario 27-osios vakarą, kai ėjo per tiltą netoli Kremliaus.

Šiuo metu yra sulaikyti penki įtariamieji, kaip pranešama, visi – čečėnai, kuriems, jei bus pripažinta jų kaltė, grės kalėjimas iki gyvos galvos. Jie patys savo kaltę neigia.

Rusų tyrėjai šį nužudymą, kurio brutalumas pašiurpino pasaulį, vaizdavo kaip užsakytą vieno žemo rango čečėnų pareigūno ir kitų „nenustatytų“ įtariamųjų.

Posėdis Maskvos apygardos kariniame teisme prasidėjo rusų tyrėjams praėjusį mėnesį paskelbus, kad jie baigė savo tyrimą.

Policija uždarė dalį pėsčiųjų gatvės šalia teismo pastato ir neleido prisiartinti žurnalistams ir kitiems žmonėms, pranešė valstybinė naujienų agentūra TASS.

Nurodoma, kad penki atsakovai yra Zauras Dadajevas, Šadidas ir Anzoras Gubaševai, Bemirlanas Eskerchanovas ir Chamzatas Bachajevas.

Pasak tyrėjų, vienas čečėnų saugumo pareigūnas, Ruslanas Muchudinovas, kuris vadinamas vadeiva ir kuris pabėgo į užsienį, 2014 metų rugsėjį kreipėsi į kitus minimus vyrus ir pasiūlė 15 mln. rublių (maždaug 214 tūkst. eurų) už B. Nemcovo nužudymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Koks dar Nemovas? Labai daug klaidu, zurnaliugos!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių