Koalicijos aviacijos smūgiai nesumažino užsieniečių kovotojų srauto į Siriją

  • Teksto dydis:

Užsieniečiai kovotojai toliau plūsta į Siriją, kur jų per mėnesį atvyksta per tūkstantį, o JAV vadovaujamos koalicijos aviacijos smūgiai džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“ (IS) šio srauto nepaveikė, ketvirtadienio vakarą pranešė dienraštis „The Washington Post“.

Šie skaičiai rodo, kad aviacijos smūgiai, nors ir neatgrasė užsieniečių, bet taip pat nepaskatino didelio skaičiaus kovotojų priešintis Amerikos vadovaujamai kampanijai, rašo laikraštis, remdamasis JAV žvalgybos ir kovos su terorizmu pareigūnų informacija.

„Kovotojų, atvykstančių į Siriją, srautas išlieka pastovus, todėl (jų) bendras skaičius toliau didėja“, – sakė vienas JAV žvalgybos pareigūnas.

Kita vertus, gali praeiti ne viena savaitė, kol šio srauto pokyčiai tapti pastebimi, bes Centrinei žvalgybos valdybai (CŽV) reikia laiko duomenims išanalizuoti, „The Washington Post“ citavo JAV pareigūnus.

Pranešime sakoma, kad pastarųjų metų rodikliai rodo, jog Sirijoje šiuo metu yra daugiau negu 16 tūkst. užsieniečių kovotojų.

JAV atakos gali padėti B. al Assadui

Pentagono vadovas Chuckas Hagelis (Čakas Heigelis) ketvirtadienį pripažino, kad JAV vadovaujami aviacijos smūgiai prieš džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS), vieną iš pagrindinių Sirijos režimo priešininkų, gali padėti tos šalies prezidentui Basharui al Assadui (Bašarui Asadui).

„Kai mes ir koalicija persekiojame ISIL (IS), padedame irakiečiams apsaugoti savo vyriausybę – tačiau taip, Artimuosiuose Rytuose Al Assadas, žinoma, taip pat gauna iš to naudos“, sakė Ch.Hagelis.

Kita vertus, jis pažymėjo, kad Vašingtonas toliau vykdo ilgalaikę strategiją, atmetančią bet kokį tolesnį B.al Assado vaidmenį.

„Turime dorotis su iškylančia tikrove, taikydami tam tikras ilgesnio laikotarpio strategijas ir uždavinius, kaip galiausiai galėtume pasiekti tai, ką, kaip manome, turime pasiekti“, – pridūrė JAV gynybos sekretorius.

Paklaustas, ar Jungtinės Valstijos tebenori, kad B.al Assadas atsistatydintų, Ch.Hagelis atsakė: „Tokia yra šios administracijos politika.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

broniusldp

broniusldp portretas
jeigu ne amerikos politikieriai, tai ir nezinotum, kad yra islamo gresme.tik po ju demokratijos nesimo i islamo salis lieka kruvos taikiu gyventoju lavonu ir sugriauta ekonomika.tiesa, tose salyse savo naftos pramone pradeda vystyt auksti amerikos valdininkai.

lolo

lolo portretas
jie kovoja pries okupantus, bet kas bus kai amerikos ruosiami islamo kovotojai atsuks ginklus pries pacia amerika?o nafta tai pas islamo karius...amerika jau neturi kur grobt nafta, liko tik rusija.ukraina jau uzgrobe.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių