Kinijos gelbėtojai tebeieško po sprogimo kasykloje įstrigusių 15 žmonių

  • Teksto dydis:

Vakarų Kinijoje keli šimtai gelbėtojų antradienį stengėsi rasti 15 dingusių angliakasių, praėjus parai po dujų sprogimo, nusinešusių mažiausiai 18 jų kolegų gyvybių.

Kitą dieną po privačioje Džinšangu kasykloje Čongčingo regione nugriaudėjusio sprogimo dar nebuvo žinoma, ar 15 ieškomų žmonių yra gyvi. Buvo patvirtinta informacija tik apie du išgyvenusius angliakasius, išgelbėtus po sprogimo.

Antradienio ryte buvo žinoma, kad žuvusiųjų yra mažiausiai 13. Vėliau buvo rasti dar penkių žmonių palaikai. Sprogimo metu toje šachtoje buvo įstrigę 33 žmonės, nurodė naujienų agentūra „Xinhua“ ir valstybinis transliuotojas CCTV.

Ieškotojams trukdė nuolaužos, užtvėrusios kelią į kai kuriuos kasyklos koridorius.

„Dėsime visas pastangas kol bus bent spindulys vilties“, – sakė Čongčingo mero pavaduotojas Mu Huapingas apie paieškas, nurodė „Xinhua“.

Vietiniai pareigūnai neatsakė į naujienų agentūros AP skambučius, o vienas asmuo, kuris visgi pakėlė ragelį, paklaustas apie sprogimą kasykloje staigiai baigė pokalbį.

Tokių nelaimių kasyklose neretai nutinka, kai ugnis ar elektros žiežirba uždega dujas, besiveržiančias iš anglių tarpsluoksnių. Ventiliacijos sistemos turėtų užtikrinti, kad dujos nesikauptų.

Valstybinė darbo saugos administracija nurodė atlikti sprogimo tyrimą ir „pridūrė, kad atsakingieji privalo būti griežtai nubausti“. Vietiniai Čongčingo pareigūnai taip pat nurodė laikinai uždaryti mažesnes kasyklas, pranešė „Xinhua“.

Kinijos kasybos pramonė ilgą laiką buvo tarp pačių pavojingiausių pasaulyje, bet saugumo gerinimas ir mažesnių, pavojingesnių šachtų uždarymas žūstančių kalnakasių skaičių pastaraisiais metais sumažino.

Kinija yra didžiausia pasaulyje anglių gamintoja ir vartotoja, bet yra paskelbusi planus uždaryti daugiau kaip 1 000 atgyvenusių kasyklų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių