Kinijoje paskelbtas aukščiausio lygio perspėjimas dėl smogo

  • Teksto dydis:

Kinijoje daugiau negu 100 mln. žmonių buvo perspėti likti patalpose, kai mažiausiai dešimtyje šalies miestų buvo paskelbtas aukščiausio lygio pavojus dėl tiršto smogo, ketvirtadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Didelė oro tarša fiksuojama daugelyje šalies rytinių ir vidurio regionų, o vyriausybė nurodė imtis priemonių, turinčių išsklaidyti toksišką miglą.

Pavojus buvo paskelbtas didelę šalies dalį apėmus jau ketvirtai smogo bangai šį mėnesį.

Rytinėje Šandongo provincijoje, kurioje gyvena beveik 96 mln. žmonių ir yra dalis iš tų dešimties miestų, aukščiausio lygio - „raudonasis“ - perspėjimas  paskelbtas pirmąkart, nurodė šio regiono aplinkos apsaugos biuras.

Tarp smogo paveiktų miestų minimas ir svarbus pramonės centras Tiandzinas šalies šiaurės rytuose.

Sinsiano mieste centrinėje Henano provincijoje oro tarša kietosiomis dalelėmis ketvirtadienį beveik 30 kartų viršijo Pasaulinės sveikatos organizacijos nurodomą didžiausią leistiną normą, informavo provincijos valdžia.

Pastarieji perspėjimai buvo paskelbti po to, kai anksčiau šį mėnesį aukščiausio lygio pavojus pirmąkart buvo paskelbtas Pekine, visuomenei piktinantis vyriausybės nesugebėjimu spręsti įsisenėjusią oro taršos problemą.

Sostinėje „raudonasis“ pavojus buvo atšauktas nuo trečiadienio vidurnakčio.

Paskelbus aukščiausio lygio perspėjimą, Pekine buvo uždaryta daug fabrikų, gatvėse perpus sumažintas privačių automobilių eismas ir imtasi kitokių priemonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių