Kilus gaisrui „British Airways“ lėktuve, sužeisti keli žmonės

  • Teksto dydis:

Viename Britanijos oro bendrovės „British Airways“ lėktuve kilo gaisras, kad laineris ruošėsi skristi iš Las Vegaso į Londoną, todėl įgulai teko atšaukti reisą ir skubiai evakuoti persigandusius keleivius.

„Tame lėktuve buvo 159 keleiviai ir 13 įgulos narių“, – nurodė McCarrano (Makarano) tarptautinis oro uostas Las Vegase.

Pranešime sakoma, kad septyniems lėktuve buvusiems žmonėms prireikė medicinos pagalbos dėl lengvų sužeidimų.

JAV federalinė aviacijos administracija (FAA) nurodė, kad liepsnos įsiplieskė 257 vietų lainerio „Boeing 777“ kairiajame variklyje tuojau po 16 val. vietos (trečiadienį 2 val. Lietuvos) laiku, o įgula nedelsdama atšaukė skrydį ir pradėjo evakuaciją.

„Keleiviai išsilaipino ant tako, pasinaudoję avarinėmis čiuožynėmis ir buvo nuvežti į terminalą“, – naujienų agentūrai AFP sakė FAA atstovas Ianas Gregoras (Ajanas Gregoras).

Pasak jo, atliekamas šio incidento priežasčių tyrimas.

Vienas tame oro uoste esantis AFP korespondentas sakė, kad gaisrą greitai užgesino apie 50 ugniagesių, kurie nuskubėjo į incidento vietą per kelias minutes kartu su kitomis gelbėtojų mašinomis.

Keleiviai pasakojo apie laineryje kilusią paniką: vienas liudininkas sakė, kad buvo „daug klyksmų“, kai salone pasklido dūmai, o įgula išskleidė avarinės evakuacijos čiuožynes.

Kai kurie keleiviai paskelbė dramatiškų nuotraukų ir vaizdo įrašų, kuriuose matomi lėktuvą apgaubę dūmų debesys ir liepsnos.

„Ką tik evakavausi iš mūsų reiso #BA2276 lėktuvo, kuris kažkaip užsidegė. Viešpatie!“, – keleivis Dominicas Worthingtonas (Dominikas Vortingtonas) parašė „Twitter“.

Britanijos dienraščio „The Guardian“ reporteris Jacobas Steinbergas (Džeikobas Steinbergas) savo „Twitter“ paskyroje rašė, kad buvo užsnūdęs lėktuve, kai šis pradėjo „staigiai stabdyti“ riedėdamas taku.

„Iš pradžių (mums) pasakė likti krėsluose, po to sušuko evakuotis“, – sakė jis, pridūręs, kad dėl kairių liepsnų apsilydė kai kurie lėktuvo iliuminatoriai.

„Jie atidarė galines duris, buvo nuleista čiuožynė, o į lėktuvą pradėjo veržtis dūmai, todėl visi paklaikę metėsi į priekį. Didelė panika“, – pridūrė žurnalistas.

J.Steinbergas sakė, kad pilotas vėliau priėjo prie keleivių oro uosto terminale ir pasakė jiems, kad gaisras kilo dėl „katastrofinio variklio gedimo“.

„Tiesą sakant, pilotas atrodė gerokai sukrėstas, – nurodė reporteris. – Jis skraidė jau daug metų, bet nemanau, kad buvo matęs ką nors panašaus.“

Bendrovės „Teal Group“ aviacijos ekspertas Richardas Aboulafia (Ričardas Abulafija) sakė nemanantis, kad antradienį kilęs gaisras susijęs su kokiais nors „Boeing 777“ konstrukcijos trūkumais.

„777 išlika viena iš saugiausių kada nors išrastų transporto priemonių, – jis sakė AFP. – Nors apie šį incidentą (nieko) nežinome, iki šiol nebuvo jokių reikšmingų 777 sudužimų arba gaisrų dėl šio lėktuvo trūkumų.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

rimas

rimas portretas
baisu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių