Kijevas pareiškė protestą Maskvai dėl padėties Ukrainos rytuose

  • Teksto dydis:

Kijevas pareiškė protestą Maskvai dėl atvejų, kai iš Rusijos pusės buvo apšaudyti Ukrainos kariniai postai, sakė Ukrainos užsienio reikalų ministerijos (URM) atstovas Jevhenas Perebijnysas.

„Dėl šios priežasties Ukrainos URM vėl pareiškė protestą Rusijai“, – pranešė jis per spaudos konferenciją antradienį Kijeve.

Pasak jo, Ukraina fiksuoja naujus atvejus, kai pažeidžiama jos oro erdvė, rytiniame regione stebimas šarvuotos technikos ir artilerijos telkimas.

„Pastarąją savaitę padėtis Ukrainos rytuose iš esmės pasikeitė... Rusijos Federacija nuo slepiamo karo perėjo prie atviro ginkluoto įsiveržimo į Ukrainos teritoriją“, – tvirtina J.Perebijnysas.

Pasak jo, Ukrainos teritorijoje veikia ne mažiau kaip keturios Rusijos ginkluotųjų pajėgų batalionų taktinės grupės.

„Mes tai laikome įžūliu agresijos aktu. Tokioje padėtyje Ukraina imsis visų priemonių savo neatimamos teisės į savigyną realizavimui, taip pat ir pagal JT Chartijos 51-ąjį straipsnį“, – pabrėžė URM atstovas.

Ukraina tikisi, kad tarptautinė demokratinė bendruomenė suteiks Ukrainos valstybei efektyvią paramą, pažymėjo J.Perebijnysas.

Tuo tarpu Rusijos URM vadovas Sergejus Lavrovas anksčiau sakė, kad Rusijos karinio kišimosi į Ukrainos situaciją nebus.

„Karinio kišimosi nebus, mes pasisakome už išskirtinai taikų šios sunkios krizės, šios tragedijos sureguliavimą“, – sakė pirmadienį S.Lavrovas tarptautinių santykių instituto MGIMO studentus.

Pasak jo, „viskuo, ką mes darome, siekiama, kad būtų išryškintas būtent politinis požiūris“.

S.Lavrovo vertinimu, vakarų kolegos aklai palaiko dabartinę Kijevo valdžią. „Viskas, ką daro ir sako dabartinė Kijevo valdžia, sulaukia palaikymo Vakaruose. Visiškai nekritiškai vertina, su išankstiniu nusistatymu, šališkai“, – kalbėjo ministras.


Šiame straipsnyje: UkrainaJevhenas PerebijnysasSergejus LavrovasMGIMOkaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
pedalistiniai fašistai,baigesi porošenkos galas ateis greitai ir jūsų ir jūs tikrai varysit ten kur galvas piausto ir ten galėsit parodyt,kokie jūs subingalviai

Jankiui

Jankiui portretas
Man atrodoau jau seniai laikas pasiziureti kaip tie pabegeliai Magadane gyvena ir mums cia be tave butu ramiau gyvent.

kapines

kapines portretas
na ,janki,tu ir durnas.jei esi rusas,tai ir begi irusija.galetum ir tu begt.tokius,kaip tu.rusija ir laukia.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių