Bandymas peiliu nužudyti Briuselio policininkus pripažintas teroristine ataka

  • Teksto dydis:

Belgijos prokuratūra ketvirtadienį vienam vyrui pareiškė kaltinimus dėl dviejų policijos pareigūnų užpuolimo ir pasikėsinimo nužudyti peiliu per „teroristinę ataką“ Briuselyje, pranešė prokurorai.

Šis incidentas įvyko miestui dar neatsigavus po kovo mėnesį jį sudrebinusių kruvinų sprogdinimų.

Trečiadienio ataka įtariamam asmeniui – 43-ejų metų Hichamui D. (Hišamui D.) – „pareikšti kaltinimai pasikėsinimu nužudyti per teroristinę ataką ir dalyvavimo teroristinės grupuotės veikloje“, – rašoma prokuratūros išplatintame pranešime.

Įtariamojo brolis Aboubakeras D. (Abubakeras D.) taip pat buvo sulaikytas „tiriant teroristinę ataką prieš du policijos pareigūnus“ Briuselyje.  Aboubakerui D. šiuo metu yra 49-eri metai, abu vyrai turi Belgijos pilietybę.

„Tyrimą atliekantis teisėjas, kuris specializuojasi terorizmo bylose, rytoj priims sprendimą dėl galimo jo sulaikymo termino pratęsimo“, – priduriama prokuratūros pranešime.

Policija pašovė Hichamą D. į koją, kai šis peiliu sužalojo du policijos pareigūnus – vyrą ir moterį – Scharbeko rajone Belgijos sostinėje, o po to dar sulaužė nosį trečiam policininkui (vaizdo įrašą galite matyti čia).

Žiniasklaida skelbė, kad užpuolikas yra buvęs karys, palaikęs ryšius su džihadistais, kurie kovoja Sirijoje.

Trečiadienio incidentas įvyko tuojau po to, kai viena iš pagrindinių Briuselio traukinių stočių ir miesto prokuratūra buvo uždarytos dėl pranešimo apie neva padėtą bombą. Vėliau paaiškėjo, kad paskelbtas pavojus yra netikras.

Pastarasis išpuolis įvyko praėjus dviem mėnesiams po to, kai Šarlerua mieste vienas vyras, šaukdamas „Allahu Akbar“ (Dievas visų didžiausias), mačete sužeidė dvi policininkes. Tąsyk atsakomybę prisėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).

Belgijoje vis dar galioja aukščiausio antrojo laipsnio parengtis dėl galimų teroro išpuolių. Ji buvo paskelbta, kai kovo 22 d. IS mirtininkai sprogdintojai smogė Briuselio oro uoste ir vienoje metropoliteno stotyje – jų atakos nusinešė 32 žmonių gyvybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių